2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Az Országgyűlés válogatottja avatta fel a kétpói focipályát

A magyar Országgyűlés válogatottja avatta fel az új műfüves focipályát Kétpón. A kezdőrúgást Buzánszky Jenő végezte el, majd átadta a pályát a helyi focistáknak, akik polgármesterekkel és országgyűlési képviselőkkel mérhették össze tudásukat.

Régi álmuk vált valóra a kétpóiaknak: a 700 lelkes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben 7 éves kortól 77 éves korig szinte mindenki focizik, így az átadott műfüves pályát rögtön fel is avatták. „Futball csapat hosszú évek óta, évtizedek óta működik, és nagyon jó lesz, hogy az idősebbek is, akik már nagy pályán nem tudnak játszani, itt esténként játszhatnak komoly kis bajnokságban, és a környékbeliek is várják, hiszen akkor el tudnak ide jönni hozzánk a környező falvakból játszani” – mondta a polgármester, Boldog István.

A pálya a Darányi Ignác-terv keretén belül, uniós támogatással, 25 millió forintból készült el. „Vannak, akik a pénzt másfelé tennék. Nem gondolnak arra, hogy egy lépést előbbre kell menni a fiatal nemzedéknek is egészségileg. Hála Isten, jelen pillanatban a kormány ugye nem ad ezekre a dolgokra, hanem viszi előre azt, ami szükséges ahhoz, hogy sportolni lehessen” – fogalmazott az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő.



Az ünnepélyes kezdőrúgást az Aranycsapat hátvédje végezte el, majd átadta a pályát a Kétpói Öregfiúk és a Magyar Polgármester Válogatott csapatának. Közülük többen a határon túlról érkeztek. „Nagyudvarnok község polgármestere vagyok, Dunaszerdahelytől egy kilométerre, ez felvidéki község, 1100 lakosunk van. A lehetőség Kétpón – mint minden egyes alkalommal – a barátság szorosabb összeszövésére ad lehetőséget” – nyilatkozta Tóth Ernő polgármester.

A polgármesterek mellett a magyar parlament is képviseltette magát. Buzánszky Jenő szerint jól játszanak az országgyűlési képviselők. Annyira azonban nem, hogy pályát tévesztettek volna, így mandátum visszaadása nem várható. „Edzések hétfő esténként vannak, amikor a parlamenti időszak van. Amikor végzünk a szavazásokkal este 8-9 óra után, akkor szoktunk elmenni Budapesten az elektromos csarnokba, és ott szoktunk edzeni” – közölte Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Az Országgyűlés válogatott csapatának energiáját hazánk érdekeinek védelme köti le, így évente csupán 30 mérkőzést tudnak vállalni, azon viszont eredményesen játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!