2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Az argentinok és a belgák is a legjobbak között

Mindkét tegnapi nyolcaddöntő a hosszabbításban dőlt el a foci-vb-n. Az Argentína–Svájc- és a Belgium–Egyesült Államok-találkozó is 0–0-s rendes játékidőt hozott, de egyik párharc sem jutott el a 11-es rúgásokig.

Sao Paulóban helyzeteket igen, gólt azonban nem hozott a rendes játékidő az Argentína–Svájc világbajnoki nyolcaddöntőn. Így következett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Sokáig úgy tűnt, hogy a svájciak eljutnak a 11-es rúgásokig, ám a 118. percben Messi kapott labdát az ellenfél térfelének közepén, áthámozta magát a védőkön, majd a jobbról érkező Di María elé passzolt, aki a svájci kapu jobb alsó sarkába lőtte a játékszert. Ottmar Hitzfeld együttese még így is büntetőpárbajra menthette volna a hosszabbítást, az utolsó percekben azonban Dzemaili a kapufára bólintott, majd az ismétlést sem sikerült gólra váltania. Argentína 1–0-s sikerrel jutott a negyeddöntőbe.

Az utolsó nyolcaddöntős párharc óriási belga fölényt, és a világbajnokság egyik legjobb meccsét hozta. Az Egyesült Államok válogatottja elsősorban a kapusnak, Tim Howardnak köszönhetően tartotta meccsben magát. A hálóőr teljesítményét jól mutatja, hogy a belgák a teljes mérkőzésen 38-szor lőttek kapura, amiből 27-szer el is találták a célt. Ennek ellenére a 93. percben az USA dönthette volna el a továbbjutást, de Wondolowski kihagyta a kihagyhatatlant. A 0–0-s rendes játékidő után a hosszabbításban De Bruyne törte meg a gólcsendet, miután Lukaku passzából a hosszú sarokba helyezett. A 105. percben pedig megduplázta előnyét Belgium: ezúttal De Bruyne volt a feladó és Lukaku a befejező. Az amerikaiak nem adták fel, és a hosszabbítás második félidejében egyenlítettek: Bradley passzából Green talált be. Egyenlítenie viszont már nem sikerült Jürgen Klinsmann együttesének, így 2–1-es sikerükkel a belgák készülhetnek az argentinok elleni negyeddöntőre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!