2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

11 gólt és Újpest-sikert hozott a főpróba

11 gól és Újpest-siker született a Ferencváros új stadionjának, a Groupama Arénának a főpróbáján hétfő este. A találkozón nemcsak a stadion, hanem a beléptetőrendszer is vizsgázott, amelyet élesen kritizálnak a különböző szurkolói csoportok.

Már a meccs előtt nagy volt a tömeg a Ferencváros új stadionjánál. A vasárnapi hivatalos megnyitó előtt főpróbát tartottak Fradi–Újpest öregfiúk meccsel, a találkozót a bérletesek és a stadionépítő munkások nézhették meg. A találkozó előtt a vénaszkenneres beléptetőrendszer is vizsgázott. „A beléptetés 18 óra 30 óta van nyitva. Eddig megfelelő volt a sebesség. Természetesen most jön már közvetlenül a meccs előtt a nagy tömeg, de ahhoz képest, hogy először találkoznak az emberek a rendszerrel, én abszolút pozitívnak látom” – mondta Györgydeák Péter, a Biosec Group Kft. ügyvezetője.

Beléptetéskor a nézők szurkolói kártyáját és a tenyerüket külön eszköz ellenőrzi. A gép néhány másodperc alatt egyezteti a kártya és a tenyér adatait, és ha mindent rendben talál, a szurkoló már indulhat is a lelátó felé. Volt azonban olyan szurkoló is, akit érvényes kártyával sem engedett be a rendszer. A vénaszkenner ellen a Fradi ultrák már hónapok óta tiltakoznak, az ő helyük most üresen maradt a stadionban. A kezdésre több mint 6 ezer ember foglalta el a helyét a lelátókon.


A mérkőzésen kezdetben az újpestiek akarata érvényesült, a Groupama Aréna első gólját is a lilák szerezték: Kovács Zoltán vette be a Fradi kapuját, majd percekkel később már 0–2 volt az állás. A zöld-fehérektől Szokolai szépített, majd Kovács újabb gólja és Dzurják találata után sort cseréltek a csapatok: pályára lépett a zöld-fehéreknél Dragóner, Mátyus, Lipcsei, míg a túloldalon Tamási, Herczeg és Egressy is. Ezután felváltva szereztek gólt a csapatok, a kétszer 40 perces mérkőzést végül 6–5-re az újpesti öregfiúk nyerték. „Nagyon nagy találkozások voltak ugye a régi játékostársakkal is, meg az a 40 év a régi Üllői úti stadionban, ugye még az avatáson is ott voltunk 10 évet – hát az kitörölhetetlen emlék. De hát ez az atmoszféra… csak egy pár ezer néző van, de hát olyan atmoszférát teremtettek, hogy az ember beleborzong. Csodálatos érzés volt” – fogalmazott Bánki József korábbi labdarúgó.

A Groupama Aréna első hivatalos mérkőzését augusztus 10-én, vasárnap este az angol Chelsea ellen vívja a Ferencváros csapata.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!