2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Zelenszkij cinikusan üzenget Donald Trumpnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt, hogy látogassa meg Ukrajnát, de csak azzal a feltétellel, ha betartja a szavát, hogy „24 órán belül leállítja a háborút” – írja a The Independent brit napilapot szemlézve a Magyar Nemzet.

  • Zelenszkij cinikusan üzenget Donald Trumpnak

Donald Trump korábban többször is elmondta, hogy képes lenne véget vetni az orosz–ukrán háborúnak, ha ő lenne az elnök, ugyanis jó viszonyt ápol mindkét ország vezetőivel.

„Igen, kérem, Donald Trump – meghívom önt Ukrajnába, Kijevbe"

 – mondta kissé cinikusan Zelenszkij a Channel 4 Newsnak adott interjújában.

„Ha 24 óra alatt meg tudja állítani a háborút, akkor szerintem elég lesz Kijevbe jönni, bármelyik nap, amikor itt vagyok" – tette hozzá az ukrán elnök.

A háború sújtotta ország vezetője azt mondta, megrémiszti az, hogy Trump az ilyen megfogalmazásai miatt visszatérhet a hatalomba - írja a Magyar Nemzet.

Zelenszkij kijelentette, hogy a volt elnöknek a háború 24 órán belüli befejezésére vonatkozó retorikája nagyon veszélyesnek hangzik, már csak azért is, mert önállóan fog döntéseket hozni, s ez az ukrán földterület átengedését jelentheti Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. 

Az ukrán elnök hozzátette, hogy ha Trumpnak van képlete a háború befejezésére, tudni akarja, mi az – idézi a politikust a Politico brüsszeli hírportál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!