2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Zárva maradnak a Srí Lanka-i templomok, újabb merényletektől tartanak

Srí Lankán további merényletektől tartanak ezért ma is zárva maradtak a templomok, ugyanakkor a colombói érsek otthonának kápolnájában misét tartott. A szertartáson azt mondta: nem lehet Isten nevében valakit meggyilkolni. Eközben kiderült, a terrortámadások kitervelőjének apja és két testvére is meghalt a pénteki razzia során.

  • Zárva maradnak a Srí Lanka-i templomok, újabb merényletektől tartanak

A békés szigetre egy héttel ezelőtt csaptak le a terroristák. Szállodák és katolikus templomok ellen hajtottak végre támadást húsvétvasárnapján.

A merényletsorozat feltételezett kitervelője is meghalt. Mohamed Zahrán Hásim a főváros egyik luxusszállodájában egy másik terroristával együtt robbantotta fel magát.

A hatóságok hajtóvadászatot indítottak, hogy minél előbb őrizetbe vegyék a terroristákat. Pénteken a biztonsági erők razziát tartottak a merényletek egyik színhelyétől - nem messze fekvő Sammanthurai városban. Az akció során robbanások voltak, és amikor a katonák a helyszínre érkeztek, a fegyveresek rájuk lőttek. Az összecsapásokban 15 ember vesztette életét. Meghalt a merényletsorozat feltételezett kitervelőjének apja és két testvére is. A lövöldözés során négy, feltehetően az Iszlám Államhoz tartozó fegyverest is megöltek.

Mohamed Zahrán Hásim egyébként a gyanú szerint a Nemzeti Tauhíd Dzsamaat szervezet vezetője volt, amelyet az elnök szombaton tiltott be.

Colombóban egy héttel a véres akciók után üresek voltak a katolikus templomok.

Biztonsági okokból vasárnap is zárva tartanak a templomok, ugyanakkor a colombói érsek otthonának kápolnájában misét tartott. A szertartáson részt vett az államfő, a miniszterelnök is.

A magyar Baptista Szeretetszolgálat 1 millió forinttal támogatja a merényletek áldozatainak családtagjait, és gyűjtést hirdet a robbantások miatt árván maradt gyermekek javára. A szeretetszolgálatnak oktatási központja és árvaháza is van a térségben, amelyeket még a 2004. decemberi cunami után építettek magyar adományból a szökőár miatt árván maradt gyermekeknek. A szervezet most azt tervezi, hogy ezekben az intézményekben biztosít helyet az áldozatok gyermekeinek.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!