2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Az egész világot sokkolta a Srí Lanka-i terrortámadás

Hír TV

2019. április 22., hétfő 08:23

Számos állam- és kormányfő, illetve nemzetközi szervezet vezetője ítélte el a Srí Lanka-i merényleteket. Keresztények, muzulmánok és hinduk egyaránt felháborodtak és támogatásukról biztosították az ázsiai szigetországot.

Megrendítette a világot a Srí Lanka-i merényletsorozat. A keresztények ellen intézett támadásokat szinte valamennyi felekezet elítélte. Számos állam- és kormányfő, illetve nemzetközi szervezet vezetője szintén a vérontás ellen emelte fel szavát és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.

India miniszterelnöke Narendra Modi szerint ilyen barbár cselekedetnek nincs helye a világban.

Pakisztán kormányfője szintén elítélte a támadásokat és szolidaritásáról biztosította Srí Lankát.

A brit miniszterelnök Twitter-üzenetében rémisztőnek nevezte az akciókat. Theresa May azt írta, össze kell fognia a nemzetközi közösségnek, és el kell érnie, hogy mindenki félelem nélkül gyakorolhassa hitét.

Emmanuel Macron francia államfő a hívők elleni aljas merényletről írt Twitter-üzenetében, és együttérzéséről biztosította az elhunytak hozzátartozóit.

Az orosz elnök a Srí Lanka-i államfőnek küldött táviratában cinikus és kegyetlen cselekedetnek nevezte a támadást. Vlagyimir Putyin azt írta, Moszkva megbízható partnere marad Colombónak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke internetes bejegyzésében úgy fogalmazott, gondolatban azokkal a családokkal van, amelyek elvesztették valamelyik tagjukat.

Az Európai Bizottság elnöke is együttérzéséről biztosította az áldozatokat és a hozzátartozókat. Jean-Claude Juncker egyúttal felajánlotta segítségét a Srí Lanka-i hatóságoknak.

Donald Trump amerikai elnök internetes bejegyzésében rettenetes terrorcselekménynek nevezte a történteket, és szintén segítségét ajánlotta az Egyesült Államok nevében.

Frank-Walter Steinmeier német államfő gyáva terrortámadásról beszélt, Sebastian Kurz osztrák kancellár pedig körmönfont merényletnek minősítette a robbantásokat.

Reuven Rivlin izraeli elnök förtelmes bűncselekményként említette a terrorsorozatot. A zsidó állam feje úgy fogalmazott, bármely vallás elleni támadás mindegyikünk elleni támadás.

Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig az egész emberiség elleni támadásnak nevezte a történteket.

Hír TV