2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Külföld

A terroristacsoport vezetője is a Srí Lanka-i öngyilkos merénylők között volt

Mohamed Zahrán Hásim, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaat (NTJ) nevű Srí Lanka-i terrorszervezet vezetője volt az öngyilkos merényletek egyik elkövetője - jelentette be Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i elnök pénteken.

Az azonosítást a rendőrség a helyszínen talált DNS-minták segítségével végezte el.

Sziriszena szerint még mintegy 140 ember van valamilyen módon kapcsolatban az Iszlám Állam terrorszervezettel Srí Lankán, akiket - hangsúlyozta - "meg fognak semmisíteni". Hozzátette azt is, hogy szavazásra bocsátanak egy törvénytervezetet, amely betiltaná az iszlamista csoportokat.

Pénteken több mecset vezetője is bejelentette, hogy elmaradnak a hagyományos pénteki közösségi imák. A héten korábban a Srí Lanka-i katolikus egyház részéről azt közölték, hogy újabb értesítésig az országban zárva tartanak a katolikus templomok, és nem tartanak miséket.

A Srí Lanka-i rendőrség hírszerzési információkra hivatkozva azt közölte, hogy a NTJ vélhetően több merényletet is tervezett még, mégpedig az iszlamista radikálisok által hitetlennek tartott szúfi muszlimok szentélyei és mecsetei ellen.

Zahrán az Iszlám Állam terrorszervezet kedden közölt videófelvételén bukkant fel, amint hűséget esküszik az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.

Hírszerzési vezetők és Ranil Vikremeszinghe kormányfő már korábban feltételezték, hogy a szigetország keleti részéből származó, tamil nyelven beszélő hitszónok lehetett a merényletek kitervelője.

A húsvétvasárnap elkövetett, mintegy 250 halálos áldozatot követelő merényletek miatt a héten már lemondott a védelmi minisztérium vezetője és az országos rendőrparancsnok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kitiltják az oltatlanokat

Észak-Rajna Vesztfália tartomány legnagyobb városában, Kölnben van tudósítónk, Zöldhegyi Katalin.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!