2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

WHO: a következő pár hét meghatározó lesz Európa számára

A következő néhány hét meghatározó lesz Európa számára az új koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki csütörtöki internetes sajtótájékoztatóján Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója.

  • WHO: a következő pár hét meghatározó lesz Európa számára

Miközben Európában lassan megközelíti az egymilliót a hivatalosan kimutatott koronavírus-fertőzöttek száma, már pozitív jelek mutatkoznak a legsúlyosabban érintett országokban, köztük Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Svájcban. Hans Kluge azonban hozzátette: nem szabad gyors győzelemre számítani, és "továbbra is egy vihar közepén vagyunk". Míg egyes helyeken már csökken az új fertőzések száma, más régiók még a koronavírus-válság tetőzése előtt állnak - jegyezte meg a koppenhágai székhelyű szervezet vezetője.

Kluge hangsúlyozta, hogy az egyes országok kormányainak, egészségügyi hatóságainak, illetve a WHO európai részlegének választ kell találniuk arra, hogy milyen mértékben és milyen feltételek mellett lehet biztonságosan és fokozatosan lazítani a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseken. Leszögezte: nem lesz mód arra, hogy gyorsan visszatérjünk a normál kerékvágásba.

Az új koronavírus okozta szövődmények Európában már több mint 90 ezer ember halálát okozták, ami azt jelenti, hogy a globális halálesetek több mint 65 százaléka a kontinensen történt - derült ki az AFP francia hírügynökség csütörtökön közzétett összesítéséből. Jelenleg Európát érinti a legsúlyosabban az új koronavírus okozta Covid-19 betegség: 90 180 fertőzött halt meg eddig a hivatalos adatok szerint. Világszerte 137 499 halálesetet tartanak nyilván.

A legtöbb halálos áldozat Olaszországban (21 645) és Spanyolországban (19 130) van, ezeket az országokat követi Franciaország (17 167) és az Egyesült Királyság (12 868).

Világszerte már kétmillió fölött jár a hivatalos koronavírusos esetek száma, ami valójában csak töredéke a valós fertőzések számának, mert számos országban csak a súlyos tüneteket mutató betegeken végzik el a fertőzést kimutató tesztet.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.
A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!