2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Vlagyimir Putyin ismertette Moszkva békefeltételeit – Washington azonnal reagált + videó

Ismertette Moszkva béke követelésit az orosz elnök, amire Amerika és Ukrajna még aznap válaszolt. Lloyd Austin az Egyesült Államok védelmi minisztere azt mondta: Putyin nincs abban a helyzetben, hogy ő diktálja Ukrajnának a béke feltételeket.

  • Vlagyimir Putyin ismertette Moszkva békefeltételeit – Washington azonnal reagált + videó

Tűzoltók takarítják el egy lakóház romjait, miután az ukrán erők ismét halálos támadást mértek egy civilek által lakott épületre Oroszországban - közölte Belgorod régió kormányzója.

A moszkvai hadvezetés eközben arról szőmolt be, hogy tizenkilenc, úgynevezett csoportos csapást hajtott végre precíziós fegyverekkel, valamint drónokkal ukrán hadiipari és energetikai célpontokra.

Közben az orosz elnök ismét egy béketervvel állt elő, amely - mint fogalmazott - akár a háború végeleges lezárását is elhozhatja. Vlagyimir Putyin ismertette azt is, Moszkva milyen feltételeket támaszt a fegyvernyugváshoz.

"A feltételek nagyon egyszerűek: az ukrán csapatokat teljesen ki kell vonni a donyecki és a luhanszki Népköztársaságból, a Herson és a Zaporizzsja régióból. Amint Kijev kijelenti, hogy kész egy ilyen döntésre, és megkezdi a csapatok tényleges kivonását ezekből a régiókból, valamint hivatalosan értesít, hogy felhagy a NATO-csatlakozási tervével, tűzszünetet és parancsot ad. A mi részünkről ekkor azonnal megkezdődnek a tárgyalások" - jelentette ki az orosz elnök, aki szerint ha a Nyugat elutasítja ezt a tervet, akkor minden további vérontásért és pusztításért is vállalnia kell a felelősséget.

Moszkva bejelentésére még aznap reagált az Egyesült Államok a brüsszeli NATO-csúcson. A védelmi miniszter szerint Putyin elnök nincs abban a helyzetben, hogy ő diktálja Ukrajnának a béke feltételeket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ismertette úgynevezett békeköveteléseit. Putyin elfoglalt, illegálisan megszállt, szuverén ukrán területet. Nincs abban a helyzetben, hogy diktáljon Ukrajnának. Pontosan ez a fajta viselkedés az, amit nem akarunk látni. Egy ország vezetője egy nap felébred, és úgy dönt, hogy el akarja törölni a határokat és be akarja olvasztani a szomszéd országot. Nem ez az a világ, amelyben bármelyikünk élni akar -jelentette ki Lloyd Austin.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!