2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Vízágyúval oszlatott a rendőrség Izraelben

Tízezrek vonultak utcára Izraelben, miután Benjamin Netanjahu eltávolította a kormányból védelmi miniszterét, aki nem támogatta az ország vitatott igazságügyi reformját. A tiltakozók egy forgalmas autópályát is lezártak a miniszterelnök otthona közelében. A rendőrök vízágyúval oszlatták fel a tömeget.

  • Vízágyúval oszlatott a rendőrség Izraelben

Már hetek óta tartanak a demonstrációk Izrael-szerte. A tiltakozók attól tartanak, hogy az ország igazságügyi rendszerének megváltoztatása túlhatalmat adna a kormány kezébe, miközben csökkenne az izraeli alkotmánybíróság mozgástere. Az emberek azután özönlöttek az utcákra ismét, hogy a kormányfő menesztette védelmi miniszterét, mert az nem értett egyet a reformokkal.

Az éjszakai tüntetést követően Jichák Hercog izraeli államfő az igazságügyi reform azonnali leállítására szólította fel a kormányt, Benjamin Netanjahu azonban már többször kijelentette, ez nem áll szándékában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

"Az Európai Parlament két nagytekintélyű bizottságának egy -egy alelnöki tisztségére a Patrióta frakció Fidesz-KDNP-s politikust fog jelölni. Az Európai Parlament költségvetési bizottságának, illetve az EP LIBE szakbizottságának az alelnöki tisztségére." Így nyilatkozott Deutsch Tamás a HírTV-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!