2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

Vízágyúval oszlatott a rendőrség Izraelben

Tízezrek vonultak utcára Izraelben, miután Benjamin Netanjahu eltávolította a kormányból védelmi miniszterét, aki nem támogatta az ország vitatott igazságügyi reformját. A tiltakozók egy forgalmas autópályát is lezártak a miniszterelnök otthona közelében. A rendőrök vízágyúval oszlatták fel a tömeget.

  • Vízágyúval oszlatott a rendőrség Izraelben

Már hetek óta tartanak a demonstrációk Izrael-szerte. A tiltakozók attól tartanak, hogy az ország igazságügyi rendszerének megváltoztatása túlhatalmat adna a kormány kezébe, miközben csökkenne az izraeli alkotmánybíróság mozgástere. Az emberek azután özönlöttek az utcákra ismét, hogy a kormányfő menesztette védelmi miniszterét, mert az nem értett egyet a reformokkal.

Az éjszakai tüntetést követően Jichák Hercog izraeli államfő az igazságügyi reform azonnali leállítására szólította fel a kormányt, Benjamin Netanjahu azonban már többször kijelentette, ez nem áll szándékában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!