2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Villámcsapás ért tizennégy embert

Tizennégy emberbe csapott villám Kaliforniában. Az egyikük, egy húszéves fiú meghalt – őt egy strandon, úszás közben érte a villámcsapás. Kilenc embert szállítottak kórházba.

Egy Los Angeles-i tengerparton a strandolók közé csapott villám vasárnap délután. Szemtanúk szerint az egyik pillanatról a másikra alakult ki a vihar, nem tudtak fedezékbe húzódni. A villámcsapás után pánik tört ki a strandon. Egy ember a vízben halt meg.

– Egyszer csak nagy reccsenést hallottunk, aztán lecsapott a mennykő. Még soha nem láttam ilyet, pedig otthon, a Közép-Nyugaton sokat villámlik. Ekkora mennydörgést még nem hallottam. A strandon mintha a Cápa című film egyik jelenete játszódott volna, az anyák menekítették a gyerekeiket – mondta az egyik szemtanú.

Egy férfi épp röplabdázott, amikor lecsapott a villám. „Épp játszottunk, aztán egyszer csak egy hatalmas villanást láttunk, majd robbanás következett. Mintha valaki tarkón ütött volna, a fájdalom végigfutott az egész testemen.”

Az amerikai meteorológia adatai szerint az idén 15-en haltak meg villámcsapásban az Egyesült Államokban.

Kalifornia északi részén is szélsőséges az időjárás. A szokásosnál is nagyobb szárazság miatt több ezer hektáron ég az aljnövényzet. Több száz embert telepítettek ki, lakóházak égtek le, és a tűzvész a Yosemite Nemzeti Parkot is veszélyezteti. Az idén már 1400 bozóttűz volt a nyugati parti államban, ami duplája az eddigi átlagnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!