2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Victoria államban meghosszabbították a szükséghelyzetet a tűzvész miatt

Az ausztráliai Victoria államban meghosszabbították a szükséghelyzetet a tűzvész miatt. A következő napokban ugyanis jelentősen megnőhet a bozóttüzek száma. A leginkább veszélyeztetett övezetekben a hatóságok felszólították a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyekre. A szeptember óta pusztító bozót és erdőtüzekben eddig 27 ember vesztette életét és több mint 2100 ház vált a lángok martalékává.

  • Victoria államban meghosszabbították a szükséghelyzetet a tűzvész miatt

Elszenesedett fák, romok és törmelékek mindenhol. A szeptember óta tomboló tűzvész hatalmas pusztítást végzett Ausztrália-szerte.

Új-Dél-Wales államban több család is visszatérhetett otthonához, hogy felmérje a károkat. Ezen a farmon már évek óta biogazdaság működött. A lángok szinte mindent felperzseltek. Az embereket sokkolta a látvány. 

Amikor mi jöttünk az úton mindenhol leszakadt fák és ágak voltak, Nem láttunk sehol állatokat. Csak mindenhol szétszóródott tetemek hevertek. Valóban úgy tűnt mintha atombomba pusztított volna

- nyilatkozta egy járókelő.

A természeti csapás leginkább Új-Dél Wales és Victoria államot sújtja. Utóbbiban ezért meghosszabbították a szükséghelyzetet. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a napokban visszatérő hőhullám miatt várhatóan jelentősen fog emelkedni a bozóttüzek száma. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyre. A forróság mellett erős széllökések is lehetnek. A meteorológusok szerint 40 fok fölötti hőség várható.

Huszonheten vesztették eddig életüket a tűzvészben a megerősített információk szerint. 2131 ház égett le, de sajnos biztos vagyok benne, hogy lesznek még további károk. Különösen Victoria államban. Őszinte részvétemet szeretném kifejezni azoknak akik ebben a szörnyű katasztrófában elveszítették szerettüket

- mondta a tétlensége miatt sokat bírált kormányfő.

Ausztráliában Magyarországnál nagyobb, százezer négyzetkilométernyi terület vált a lángok martalékává tavaly szeptember óta. A szakértők szerint a tűzvész akár hónapokig is pusztíthat még a kontinensen.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!