2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Véres támadásokat indított Ukrajna, de több száz katonát vesztettek

Véres és eredménytelen támadásokat indítottak az ukránok pénteken, több mint 800 katonát veszítettek - állítja Moszkva. Eközben Kijev tüzérsége és rakétarendszerei az orosz légvédelmet pusztították. Mikolajiv megyében pedig már nukleáris katasztrófára készülnek az ukránok.

  • Véres támadásokat indított Ukrajna, de több száz katonát vesztettek

Csaknem nyolcszáz katonát vesztettek az ukránok a pénteki előrenyomulásaik során. Kijev támadásait a Föderáció csapatai visszaverték - közölte az orosz védelmi minisztérium ami szerint többek közt egy lőszerraktárt és két Szu-25-ös csatarepülőgépet kilőttek a moszkvai alakulatok.

Az ukránok sem tétlenkedtek, eegy a drónfelvételen az látható, ahogy egy megerősített állásból szorítják ki az orosz katonákat. A két hadsereg közti összecsapások során azonban továbbra sem tud egyik fél sem tartósan a másik fölé kerekedni a frontvonalban.

A legnagyobb pusztítást továbbra is a tüzérségek és a rakétarendszerek végzik: ezen a felvételen az ukránok orosz légvédelmi rendszereket semmisítenek meg.

Mikolajivben pedig nukleáris vészhelyzetre készül az ukrán katasztrófavédelem, a térségben található atomerőmű pusztulása ugyanis állandó fenyegetést jelent.

A belarusz elnök szerint bár a háborúnak nincs vége, de Oroszország már el is érte a céljait.

"A különleges katonai hadművelet céljai teljesültek. Ukrajna nem fog többé olyan agresszívan viselkedni Oroszországgal szemben, ha vége háborúnak, mint ahogy viselkedtek a háború előtt. Más lesz Ukrajna" - mondta Lukasenka elnök, aki hozzátette, a Krím-félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része.

Borítókép: Reuters/Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Európa képes lenne megvívni Ukrajna háborúját Oroszországgal?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!