2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Véget érhet a polgárháború, ha...

Valóságos változásokat és egy átmeneti kormány felállítását kérte a szíriai vezetéstől az ENSZ különmegbízottja. Lahdar Brahimi szerint ha a szemben álló felek képesek lennének e kormány megalakítására, akkor a polgárháborús helyzet néhány hónapon belül véget érhetne. Eközben ma is 35 ember halt meg az Aleppo környéki harcokban. A felkelők pedig állításuk szerint lelőttek egy harci repülőgépet és egy helikoptert.

A szíriai konfliktusnak akár néhány hónapon belül véget lehet vetni – vélekedett damaszkuszi látogatásán az ENSZ és az Arab Liga különmegbízottja. Lahdar Brahimi szerint a kulcs egy közös átmeneti kormány, amely a választásokig irányítaná az országot. „Sokan azt rebesgették, hogy én egy titkos orosz–amerikai békejavaslat előterjesztésére érkeztem Szíriába. Bárcsak létezne ilyen kezdeményezés, de sajnos nem létezik” – fogalmazott az ENSZ szíriai különmegbízottja.

A média által megszellőztetett állítólagos paktum alapján a szíriai diktátor, Bassár el-Aszad 2014-ig, vagyis a következő választásokig hatalomban maradhatna, és csak utána kellene távoznia az államfői székből. A szíriai ellenzék azonban ilyen javaslatot nem fogad el. „A konfliktus 20 hónapja tart, tömegek adták az életüket ezért az ügyért. Ekképp ez a javaslat számunkra elfogadhatatlan” – szögezte le a Szíriai Nemzeti Tanács vezetőségi tagja.

Lahdar Brahimi különmegbízott Damaszkuszban nem beszélt Aszad sorsáról, de arról igen, hogy az átmeneti kormány feladata lenne az, hogy beszüntesse az erőszakot és fenntartsa az állami intézmények működését 2014-ig.

Eközben azonban csütörtökön is újabb 35 ember halt meg a harcokban Aleppo környékén. A kormányerők és a felkelők közötti összecsapások eddig 44 ezer emberéletet követeltek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!