2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Vatikán: A tárgyalások első feltétele az orosz agresszió leállítása

Az ukrajnai háború lezárására irányuló bármilyen tárgyalások legelső feltétele, hogy az orosz agressziót le kell állítani - jelentette ki egy kedden megjelent interjúban Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár.

  • Vatikán: A tárgyalások első feltétele az orosz agresszió leállítása

Parolin a Corriere della Sera című olasz napilap keddi számában nyomatékosította, hogy a Vatikán tűzszünetet szorgalmaz, és "mindenek előtt az agresszornak kell abbahagynia a tüzelést".

Hétfőn Kijevben a külügyminisztériumba kérették a pápai nunciust, és Ukrajna csalódottságának adott hangot, amiért Ferenc pápa egy interjúban korábban arról beszélt, hogy Kijevnek "a fehér zászló bátorságát kellene megmutatnia", és tárgyalásokat kellene kezdenie Oroszországgal a két éve tartó háború befejezéséről.

Parolin szerint a pápa arra törekedett, hogy "megteremtse a méltányos és tartós béke megtalálásához vezető diplomáciai megoldáshoz szükséges légkört". A vatikáni államtitkár úgy vélte, nyilvánvaló, hogy mindkét félnek tárgyalóasztalhoz kellene ülnie, de ennek első feltétele az agresszió abbahagyása. A bíboros kiemelte, hogy az Ukrajna ellen indított háború nem valamilyen természeti katasztrófa, hanem emberi döntések következménye.

"Ugyanaz az emberi akarat, amely ezt a tragédiát okozta, arra is képes és azért is felelős, hogy lépéseket tegyen a befejezése érdekében és megnyissa az utat a diplomáciai rendezés felé" - hangoztatta Parolin.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!