2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Varga Judit: Nem stimmelnek a számok Ukrajna anyagi támogatásával kapcsolatban

A tárcavezető aggályosnak tartja azt is, hogy több tagállam, például hazánk sem kapott még egyetlen eurócentet sem a helyreállítási alapokból.

  • Varga Judit: Nem stimmelnek a számok Ukrajna anyagi támogatásával kapcsolatban

"Brüsszel úgy kér plusz pénzt adminisztrációs költségekre, hogy a tagállamoktól a szankciós infláció és az energiaválság terheinek elviselését várja" - mondta Varga Judit Brüsszelben, az Európai Unió általános ügyek tanácsának ülése előtt.

Az igazságügyi miniszter kiemelte, nem stimmelnek a számok Ukrajna anyagi támogatásával kapcsolatban. Hangsúlyozta: Brüsszel az elmúlt másfél évben csaknem 70 milliárd eurót adott Kijevnek, és újabb 50 milliárdot akar adni a következő négy évre úgy, hogy a támogatás szerkezetével sincsenek tisztában. A tárcavezető aggályosnak tartja azt is, hogy több tagállam, például hazánk sem kapott még egyetlen eurócentet sem a helyreállítási alapokból.

"Én azt az álláspontot fogom képviselni, hogy először is térjünk vissza az alapokhoz. Magyarország több évvel ezelőtt szolidáris volt, az egység jegyében ratifikálta a közös nagy, uniós hitelfelvételt. Ebből mindenféle mondvacsinált okra hivatkozással még egyetlen egy centet sem kapott. Úgy gondolom, hogy ezeket a kérdéseket kell előrevenni, mielőtt bármilyen más kérdésben tovább akarnának lépni. Másrészt pedig, nem lehet egy olyan nagy döntést hozni, amely több évre kötelezné el az uniós országokat egyfajta finanszírozás mellett úgy, hogy nincsenek a részletek tisztázva" - fejtette ki Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!