2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Varga Judit: Készen állunk, hogy megvédjük Magyarországot

MTI

2019. december 10., kedd 11:26

Készen állunk arra, hogy megvédjük Magyarországot az európai uniós Általános Ügyek Tanácsának a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatásán - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

A meghallgatást megelőzően, újságíróknak nyilatkozva Varga Judit kijelentette, hogy az újabb meghallgatás a Magyarország ellen indított ismétlődő politikai boszorkányüldözés aktuális epizódja.

Elmondta, nem vezet sehova az immáron több mint tizenöt hónapja tartó, igaztalan vádakon alapuló eljárás, amely bizalmatlanságot teremt a tagállamok között.

Ismét Magyarország a téma az európai igazságügyi miniszterek Brüsszeli találkozóján. A mostani második meghallgatáson az igazságszolgáltatás, a média és a tudományos élet szabadságáról kérdezik kollégái Varga Juditot. Az igazságügyi miniszter a meghallgatás előtt azt mondta, hogy az eljárás hazug vádaskodásokra épülő politikai boszorkányüldözés, de a kormány megvédi Magyarországot.

MTI, Hír TV