2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Külföld

Ukrajnának nyújtandó támogatásról egyeztetett Volodimir Zelenszkij és Benjámin Netanjahu

Izrael Ukrajnának küldendő támogatásáról egyeztetett telefonon csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök - jelentette be az ukrán elnöki hivatal.

  • Ukrajnának nyújtandó támogatásról egyeztetett Volodimir Zelenszkij és Benjámin Netanjahu

A hivatal weboldalán megjelent tájékoztatás szerint az elnök méltatta, hogy Izrael támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét az orosz agresszióval szemben.

Zelenszkij korábban bírálta Izraelt, amiért szerinte nem foglal elég határozottan állást Ukrajna mellett az immár 18 hónapja dúló háborúban. Izrael mind ez idáig főképp humanitárius és diplomáciai segítséget nyújtott Kijevnek.

Netanjahu irodája azt közölte, a vezetők a többi között egyeztettek az Izraelben lévő ukrajnai menekültek ügyéről, valamint az ukrán polgári légvédelmi kapacitások esetleges támogatásáról.

A miniszterelnök emellett arra kérte Zelenszkijt, igyekezzen biztonságos körülményeket teremteni a szeptemberben esedékes zsidó újév idején a közép-ukrajnai Cserkaszi megyébe érkező zsidó zarándokok számára.

Minden évben haszid zsidók ezrei zarándokolnak el a haszidok körében nagy becsben tartott Nachman rabbinak a közép-ukrajnai Cserkaszi megyében Uman város zsidó temetőjében található sírjához, hogy szokás szerint táncos, vidám ünnepléssel üljék meg az idén szeptember végére eső zsidó újévet.

Bár Zelenszkij azt mondta, Ukrajna örömmel fogadja a zarándokokat, kiemelte, hogy a környéken lévő óvóhelyek csupán körülbelül 11 ezer embert képesek befogadni, rámutatva arra, hogy izraeli becslések szerint akár 50 ezren is részt vehetnek az eseményen, melyet ezért az ukrán elnök "biztonsági kihívásnak" nevezett.

Borítókép: The Times of Israel

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!