2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Ukrajnában meghaladta az ötezret a fertőzöttek száma

Továbbra is gyorsuló ütemben nő a koronavírusos betegek száma Ukrajnában, szombatra, egy nap alatt az igazolt fertőzötteké 444 új esettel 5106-ra emelkedett, a betegségben elhunytaké pedig 8 újabb halálos áldozattal 133-ra - közölte az egészségügyi minisztérium.

  • Ukrajnában meghaladta az ötezret a fertőzöttek száma

A betegségből eddig 275-en gyógyultak fel az országban. Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester szombaton arról számolt be, hogy a fővárosban újabb 65 beteget regisztráltak az elmúlt napban, köztük 6 egészségügyi dolgozót és újabb 26-ot a Pecserszka Lavra ortodox kolostor- és templomkomplexumból. Velük együtt már 770 fertőzött van Kijevben. Kórházi ápolásra 11-en szorulnak.

Megfertőződött az Ukrán Nemzeti Gárda parancsnoka, Mikola Balan is - közölte Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes a Facebookon. Állapota nem súlyos, feladatait átmenetileg első helyettese vette át.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a kormány tagjai az utóbbi napokban több ízben kérték az embereket, hogy a húsvéti ünnepek alatt a fertőzés veszélye miatt ne menjenek templomokba, hanem ünnepeljenek otthon. Minden felekezet szertartásait közvetítik a tévécsatornák. Az ortodox húsvét vasárnapja idén április 19-én lesz.

A moszkvai patriarkátushoz hű maradt egyházi "szárnyhoz" tartozó Antonyij metropolita ezzel szemben a Pecserszka Lavrához közel eső egyik templomba invitálta a híveket szombaton Facebook-üzenetében. Pénteken a nyugat-ukrajnai Lviv megyében, Szambor városában sértették meg a karanténszabályokat görög katolikusok, akik körmenetet rendeztek és nem viseltek arcmaszkot. A rendőrség jegyzőkönyvezte a szabálysértést, amiért 17 ezer és 34 ezer hrivnya (több mint 200 ezer és 400 ezer forint) közötti bírság szabható ki.

Helyi híradások beszámoltak arról, hogy a Zsitomir megyei Korosztenyben a moszkvai patriarkátushoz tartozó egyik templomban tartottak olyan szertatást, amelyen a rítushoz egy kanalat használtak minden hívőnél egymás után.

Artem Sevcsenko, a belügyminisztérium szóvivője szombaton egy tévéműsorban közölte, hogy az országos karantén bevezetése óta már mintegy 7 ezer esetben vettek fel jegyzőkönyvet szabálysértésről. "Vannak közük papok is" - tette hozzá. Elmondta, hogy a hétvégén a templomoknál több mint 22 ezer rendőr és nemzeti gárdista lesz szolgálatban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar- Sznúker világbajnok + videó

Radar- Sznúker világbajnok + videó

A 17 éves magyar játékos nyerte meg az albániai Golemben rendezett ifjúsági sznúker-világbajnokságot. Révész Bulcsút otthonában látogattuk meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!