2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Külföld

Ukrajna diktálta a szankciókat Brüsszelnek?

Beszédes interjút adott egy ukrán sajtóorgánumnak Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki talán arra akart célozni, hogy Ukrajna az orránál fogva vezette a Nyugatot a szankciós politikában – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

  • Ukrajna diktálta a szankciókat Brüsszelnek?

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólal a kelet-ukrajnai konfliktushelyzetről tartott tanácskozáson az ENSZ New York-i székházában 2022. február 23-án (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes)

– Az esetek kilencven százalékában a nyugati vezetők megszokták, hogy Ukrajna engedelmeskedik – néha simogatással, néha nyomással, néha fenyegetéssel. Amikor azonban összetalálkoztak Zelenszkijjel – akinek az az álláspontja, hogy így lesz –, akkor azt gondolták, hogy tiszteletet fognak mutatni

– mondta egy interjúban Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. A tárcavezető ezzel – akarva vagy akaratlanul – erősen arra utalhatott, hogy a nyugati vezető politikusok úgy táncolnak, ahogy Zelenszkij ukrán elnök fütyül. Kuleba hozzátette:

Mindannyiuknak elmondtam: nem vagyunk építő jellegűek számotokra, mert már nem hajolunk meg előttetek. Joggal várunk el tőletek némi tiszteletet és elfogadást, hogy álláspontunk eltérő lehet. Fáj nekik, hogy ezt megszokják.

Emlékezetes, hogy Kuleba – mint a külügyi tárca vezetője – személyesen is részt vett a Nyugat „meghódításában”, amikor a szankciókról kellett meggyőzni a kormány- és államfőket, valamint a nemzetközi véleményt. Az interjúban felidézte, hogy az eddigi büntetőintézkedések közül az volt a legnehezebb, hogy meggyőzze az országokat az orosz bankok SWIFT-rendszerről való leválasztásáról.

A nyugati országok ezután számos szankcióról döntöttek Oroszország ellen, többek között arról is, ami a leginkább fáj az európai polgároknak, azaz az energiahordozók importjának részleges vagy teljes leállításáról.

A nyugati államokban azonban már egyre hangosabbak azok a vélemények, melyek szerint Európa a saját létét és biztonságát is feláldozza Ukrajna parancsára – vezető politikusok, közgazdászok, szakmunkások és átlagemberek igyekeznek felhívni a Nyugat figyelmét arra, hogy a különböző intézkedésekkel sokkal többet árt magának, mint Oroszországnak – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Nem támogatja korábbi ígérete ellenére a magyar baloldal az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodást és továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjja meg az uniós forrásokat - olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Az ellenzék magyarellenes munkájáról Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozott Híradónknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Pusztító hurrikán közelít az Egyesült Államok felé, a legnagyobb veszélyben pedig a floridai félsziget lakói vannak. A forgószél miatt már napok óta készülődik a lakossá. Híradónknak a floridai magyarok tiszteletbeli konzulja adott exkluzív interjút.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!