2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Újabb titkos megbeszélést folytatott Soros és Timmermans

Ismét a nyilvánosság teljes kizárásával találkozott Frans Timmermans, az Európai Bizottság tagja Soros György tőzsdespekulánssal Brüsszelben. Mindez az EB hivatalos honlapjáról derült ki számunkra. Az átláthatóságért szóban síkra szálló szereplők most nem voltak olyan közlékenyek, mivel semmilyen információt nem osztottak meg arról, hogy miről is tárgyaltak. Nagy valószínűséggel a migránskvóták felgyorsításáról egyeztettek. Soros és Timmermans az utóbbi években szinte havonta találkozott.

  • Újabb titkos megbeszélést folytatott Soros és Timmermans

Brüsszelben találkozott hétfőn az amerikai tőzsdespekuláns, Soros Györggyel Frans Timmermans, az Európai Bizottság tagja - derült ki a bizottság hivatalos naptárából. Bár mindkét fél szóban mindig az átláthatóság mellett kardoskodik, de titkos tárgyalásukról semmilyen képet, vagy hírt nem adtak ki. Timmermans és Soros minden bizonnyal a migrásnkvóták bevezetéséről egyzetetett, mivel a korábbi években mindig ez volt a fő téma kettejük titkos találkozóin.

Az amerikai tőzsdespekuláns és Timmermans legutóbb szeptember 23-án találkozott egymással New Yorkban. Ez is azt támasztotta alá, hogy a leköszönő Juncker-féle Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnöke Soros György embere. A magyar kormány éppen ezért nem támogatta személyét a bizottsági elnöki székéért.

Az Origo beszámolója szerint Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, akivel a legtöbbször találkozott a spekuláns az elmúlt években, és számos alkalommal kifejtette, hogy nagyra tartja, és többször meg is védte az amerikai spekulánst.

„Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá"

– mondta el korábban Sorosról.

Rendszeres egyeztetések

A nyilvánosan elérhető adatok szerint Frans Timmermans 2015. szeptemberében New Yorkban tartott megbeszélést „ismeretlen témában" a Soros által irányított Open Society European Policy Institute (OSEPI) munkatársaival, majd 2017 áprilisában részt vett Brüsszelben egy meetingen Sorossal, aki előtte levő napon éppen Junckerral egyeztetett „ismeretlen témában".Timmermans egyébként azóta is rendszeresen egyeztet a filantróp szervezetével – vagy személyesen a tőzsdespekulánssal -, 2018-ban például háromszor is találkoztak:áprilisban, júniusban és novemberben, ekkor Európa jövőjét vitatták meg.

Egyebek mellett arra kerestek választ, hogyan lehet az uniós tagországokat összetartani és megerősíteni.

Soros emberei gyakorlatilag az unió „kormányüléseinek" rendszeres résztvevői, szinte hetente jártak Junckerék nyakára.

Timmermans Magyarország egyik legagresszívabb uniós bírálója, Sargentini mellett éppen az uniós alelnök szidta a legtöbbet Magyarországot.

Timmermansról érdemes azt is megjegyezni, hogy ő volt 2012-2014 között Hollandia külügyminisztere, akinek a kinevezettje volt a korábbi budapesti holland nagykövet, aki 2017-ben botrányos kijelentésével hívta fel magára a közvélemény figyelmét. Gajus Scheltema a 168 Órának adott képviselet-vezetői búcsúinterjújában egyebek mellett azt mondta, a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány". Ettől külügyminisztere, Bert Koenders kénytelen volt elhatárolódni.

Orbán Viktor: Timmermans Soros embere

Timmermansról Orbán Viktor miniszterelnök is számtalanszor elmondta a véleményét:

Timmermans, a bevándorláspártiak fő erejének korábbi választási csúcsjelöltje köztudomásúlag Soros György embere.

Origo / Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!