2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Külföld

Újabb titkos megbeszélést folytatott Soros és Timmermans

Ismét a nyilvánosság teljes kizárásával találkozott Frans Timmermans, az Európai Bizottság tagja Soros György tőzsdespekulánssal Brüsszelben. Mindez az EB hivatalos honlapjáról derült ki számunkra. Az átláthatóságért szóban síkra szálló szereplők most nem voltak olyan közlékenyek, mivel semmilyen információt nem osztottak meg arról, hogy miről is tárgyaltak. Nagy valószínűséggel a migránskvóták felgyorsításáról egyeztettek. Soros és Timmermans az utóbbi években szinte havonta találkozott.

Brüsszelben találkozott hétfőn az amerikai tőzsdespekuláns, Soros Györggyel Frans Timmermans, az Európai Bizottság tagja - derült ki a bizottság hivatalos naptárából. Bár mindkét fél szóban mindig az átláthatóság mellett kardoskodik, de titkos tárgyalásukról semmilyen képet, vagy hírt nem adtak ki. Timmermans és Soros minden bizonnyal a migrásnkvóták bevezetéséről egyzetetett, mivel a korábbi években mindig ez volt a fő téma kettejük titkos találkozóin.

Az amerikai tőzsdespekuláns és Timmermans legutóbb szeptember 23-án találkozott egymással New Yorkban. Ez is azt támasztotta alá, hogy a leköszönő Juncker-féle Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnöke Soros György embere. A magyar kormány éppen ezért nem támogatta személyét a bizottsági elnöki székéért.

Az Origo beszámolója szerint Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, akivel a legtöbbször találkozott a spekuláns az elmúlt években, és számos alkalommal kifejtette, hogy nagyra tartja, és többször meg is védte az amerikai spekulánst.

„Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá"

– mondta el korábban Sorosról.

Rendszeres egyeztetések

A nyilvánosan elérhető adatok szerint Frans Timmermans 2015. szeptemberében New Yorkban tartott megbeszélést „ismeretlen témában" a Soros által irányított Open Society European Policy Institute (OSEPI) munkatársaival, majd 2017 áprilisában részt vett Brüsszelben egy meetingen Sorossal, aki előtte levő napon éppen Junckerral egyeztetett „ismeretlen témában".Timmermans egyébként azóta is rendszeresen egyeztet a filantróp szervezetével – vagy személyesen a tőzsdespekulánssal -, 2018-ban például háromszor is találkoztak:áprilisban, júniusban és novemberben, ekkor Európa jövőjét vitatták meg.

Egyebek mellett arra kerestek választ, hogyan lehet az uniós tagországokat összetartani és megerősíteni.

Soros emberei gyakorlatilag az unió „kormányüléseinek" rendszeres résztvevői, szinte hetente jártak Junckerék nyakára.

Timmermans Magyarország egyik legagresszívabb uniós bírálója, Sargentini mellett éppen az uniós alelnök szidta a legtöbbet Magyarországot.

Timmermansról érdemes azt is megjegyezni, hogy ő volt 2012-2014 között Hollandia külügyminisztere, akinek a kinevezettje volt a korábbi budapesti holland nagykövet, aki 2017-ben botrányos kijelentésével hívta fel magára a közvélemény figyelmét. Gajus Scheltema a 168 Órának adott képviselet-vezetői búcsúinterjújában egyebek mellett azt mondta, a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány". Ettől külügyminisztere, Bert Koenders kénytelen volt elhatárolódni.

Orbán Viktor: Timmermans Soros embere

Timmermansról Orbán Viktor miniszterelnök is számtalanszor elmondta a véleményét:

Timmermans, a bevándorláspártiak fő erejének korábbi választási csúcsjelöltje köztudomásúlag Soros György embere.

Origo / Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!