2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Titkos megbeszélést folytatott Timmermans és Soros

Titkolózik az Európai Bizottság Soros és Timmermans találkozásával kapcsolatban. A testület szóvivője nem akarta elárulni, hogy milyen gyakran egyeztet egymással az EB alelnöke és a tőzsdespekuláns. A kormányszóvivő szerint a migráció kiemelt témája volt a találkozónak.

  • Titkos megbeszélést folytatott Timmermans és Soros

Ismét befolyásos uniós politikussal egyeztetett Soros György. A tőzsdespekuláns ezúttal azonban nem Brüsszelben, hanem New Yorkban találkozott a még hivatalban lévő Európai Bizottság alelnökével.

Hogy miről egyeztetett az ENSZ-csúcsra utazó Frans Timmermans és bevándorlást támogató milliárdos, az ezúttal sem derült ki. Pedig a baloldali holland politikus szinte mindenről beszámol közösségi oldalán.

Televíziónknak az Európai Bizottság szóvivője nem árulta el, hogy pontosan miről tárgyaltak a felek és arra a kérdésre is kitérő választ adott Natasha Bertaud hogy milyen gyakran egyeztetnek egymással.

Natasha Bertaud azt elismerte, hogy jelenlegi politikai kérdések terítékre kerültek, de arra már nem tért ki, hogy miért csak múlt hét végén derült ki, Timmermans programjából, hogy Sorossal találkozik.

A szóvivő tagadta, hogy az alelnök kapott volna pénzügyi támogatást tavaszi kampányához a milliárdostól.

A kormányszóvivőt nem lepte meg a találkozó híre. Hollik István azt mondta, Timmermans az Európai Bizottságban Soros embere.

"Nyilvánvalóan látszik, hogy Frans Timmermans egy szélsőséges baloldali és bevándorláspárti politikus. Ő volt a bevándorláspárti politikai erők vezetője az EP-választáson. Abból a célból nem engedtek semmit, ami közös Soros Györggyel, hogy minél több bevándorlót hozzanak be Európába. Európát egy bevándorló kontinenssé tegyék. Soros György célja is ez, és Frans Timmermans célja is ez. Valószínűleg a találkozás oka is ez lehetett."

- mondta Hollik István kormányszóvivő.

Timmermans saját bevallása szerint 20 éve rendszeresen találkozik Soros Györggyel.

Tavaly az uniót érintő kérdésekről egyeztettek, a részletekről azonban akkor sem derült ki semmi.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!