2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Újabb szankciók jönnek vagy a feloldás?

Miközben az Európai Parlament újabb szankciókat sürget Oroszországgal szemben, az Európai Bizottság már a visszalépést, a szankciók feloldását fontolgatja. Az uniós képviselők szerint Ukrajnában csak békés úton rendezhető a helyzet, az Iszlám Állammal szemben viszont katonai szigorral kell fellépni.

További szankciók bevezetését javasolja Oroszországgal szemben az Európai Parlament. A képviselők határozata szerint a kelet-ukrajnai harcok folytatása megkérdőjelezi az orosz béketörekvéseket. Az Európai Bizottság illetékese azonban a büntetőintézkedések enyhítését sem zárta ki.

– Szeptember végére a tagállamok egy átfogó felülvizsgálatot végeznek el azzal kapcsolatban, hogy a békefolyamat hogy halad, és ennek fényében a szankciókat kiegészíthetjük, felfüggeszthetjük, visszavonhatjuk részben vagy egészében, attól függően természetesen, hogy alakul a helyzet – mondta a szomszédságpolitikai biztos.

Az Európai Parlament a szélsőséges muszlim szervezet, az Iszlám Állam lefejezős túszkivégzéseit határozatban ítélte el, és felszólította az uniót, hogy katonailag és politikailag is támogassa Irakot a dzsihadisták elleni harcban. A képviselők az Iszlám Állam pénzforrásainak elzárását is követelik.


– Nagyon komoly terrorfenyegetést jelent az iszlám állam, az Európai Unió és a teljes nemzetközi közösség biztonságára nézve komoly veszély ez. Egyértelműek a céljaik, területet akarnak foglalni, hogy megalakítsák az úgynevezett iszlám államot. Maga a terrorfenyegetettség nem újdonság, de ez a fajta globális terjeszkedés példátlan. Az egész területet kívánják ellenőrizni, adót is akarnak kivetni, tehát állami feladatokat kívánnak ellátni. Kőolajat és más nyersanyagokat csempésznek, ebből szerzik a bevételüket – jelentette ki Benedetto Della Vedova
olasz külügyi államtitkár.

A plenáris ülésen napirendre került a gázai háború is. A képviselők ismét elítélték az emberi jogok folyamatos megsértését. Az Európai Parlament szerint a világ érdeke Izrael stabilitása mellett az önálló palesztin állam létrehozását is megkívánja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Budai Gyula: Ennyire nem nézhetik hülyének Karácsonyék az embereket + videó

Budai Gyula: Ennyire nem nézhetik hülyének Karácsonyék az embereket + videó

Érthetetlennek nevezte Karácsony Gergely „hisztijét” Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a HírTV stúdiójában péntek este , annak kapcsán, hogy a főpolgármester politikai leszámolásról beszélt, amikor megtudta, hogy a NAV házkutatást tartott a városvezető jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Nem szavaztam és soha nem fogok szavazni egy olyan emberre, mint Ursula von der Leyen, aki az egyik legrosszabb Európai Bizottságot vezette, és több kárt okozott, mint a jégeső - hangoztatta Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője egy pénteki sajtótájékoztatóján.
Putyin megszólalt Volodimir Zelenszkijről

Putyin megszólalt Volodimir Zelenszkijről

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő pénteken Minszkben, ahol fehérorosz hivatali kollégájával, Aljakszandr Lukasenkával egy és háromnegyed órás tárgyalást folytatott a közös orosz-fehérorosz kormányülés előtt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!