2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Újabb szankciók jönnek vagy a feloldás?

Miközben az Európai Parlament újabb szankciókat sürget Oroszországgal szemben, az Európai Bizottság már a visszalépést, a szankciók feloldását fontolgatja. Az uniós képviselők szerint Ukrajnában csak békés úton rendezhető a helyzet, az Iszlám Állammal szemben viszont katonai szigorral kell fellépni.

További szankciók bevezetését javasolja Oroszországgal szemben az Európai Parlament. A képviselők határozata szerint a kelet-ukrajnai harcok folytatása megkérdőjelezi az orosz béketörekvéseket. Az Európai Bizottság illetékese azonban a büntetőintézkedések enyhítését sem zárta ki.

– Szeptember végére a tagállamok egy átfogó felülvizsgálatot végeznek el azzal kapcsolatban, hogy a békefolyamat hogy halad, és ennek fényében a szankciókat kiegészíthetjük, felfüggeszthetjük, visszavonhatjuk részben vagy egészében, attól függően természetesen, hogy alakul a helyzet – mondta a szomszédságpolitikai biztos.

Az Európai Parlament a szélsőséges muszlim szervezet, az Iszlám Állam lefejezős túszkivégzéseit határozatban ítélte el, és felszólította az uniót, hogy katonailag és politikailag is támogassa Irakot a dzsihadisták elleni harcban. A képviselők az Iszlám Állam pénzforrásainak elzárását is követelik.


– Nagyon komoly terrorfenyegetést jelent az iszlám állam, az Európai Unió és a teljes nemzetközi közösség biztonságára nézve komoly veszély ez. Egyértelműek a céljaik, területet akarnak foglalni, hogy megalakítsák az úgynevezett iszlám államot. Maga a terrorfenyegetettség nem újdonság, de ez a fajta globális terjeszkedés példátlan. Az egész területet kívánják ellenőrizni, adót is akarnak kivetni, tehát állami feladatokat kívánnak ellátni. Kőolajat és más nyersanyagokat csempésznek, ebből szerzik a bevételüket – jelentette ki Benedetto Della Vedova
olasz külügyi államtitkár.

A plenáris ülésen napirendre került a gázai háború is. A képviselők ismét elítélték az emberi jogok folyamatos megsértését. Az Európai Parlament szerint a világ érdeke Izrael stabilitása mellett az önálló palesztin állam létrehozását is megkívánja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!