2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Újabb migrációs rekord dőlt meg Olaszországban

Rekord méreteket öltött a bevándorlás Olaszországban. A politikusok közös, európai megoldást sürgetnek, elsősorban a kiindulási országok partjainál. A legnagyobb kormánypárt továbbra is hajóblokád felállítását szorgalmazza.

  • Újabb migrációs rekord dőlt meg Olaszországban

Napról napra dőlnek meg a bevándorlási rekordok Olaszországban. A helyi híradások szerint 24 óra alatt 4000 illegális bevándorló érkezett a dél-olasz partokra. Közülük 2700-an gumicsónakok és halászhajók fedélzetén Lampedusánál értek partot.

A rozoga csónakok és a kiszámíthatatlan időjárás miatt azonban egyre több a katasztrófa. Az elmúlt napokban három hajó szenvedett balesetet a Földközi-tengeren. 10 embert sikerült megmentenie a parti őrségnek, de 19-en életüket vesztették. Olaszország továbbra is közös európai megoldást sürget az illegális migráció megállítására.

A legnagyobb kormánypárt felsőházi frakcióvezetője, Lucio Malan szerint a kiindulási országoknál kell közös, európai megoldást találni.

Az Olasz Testvérek párt szenátora hangsúlyozta, a kormány továbbra is egy hajóblokád felállítását tartja megfelelő megoldásnak, amely az afrikai partoknál akár katonai ellenőrzést is jelenthetne.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!