2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 03:00

Külföld

Újabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket

Újabb, a korábbiaknál komolyabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket pénteken, a helyzet még nem állt helyre - közölte a montenegrói közszolgálati televízió szombaton.

  • Újabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket

  A kormány tájékoztatása szerint pénteken több kormányzati szerv szerverét is lekapcsolták elővigyázatosságból, a lakosság és a vállalatok adatai nem kerültek veszélybe.

    A biztonsági rendszer a montenegrói elektromos termelést számítógépes irányításról kézi vezérlésre kapcsolta, hogy megelőzzön egy, az ország egész áramhálózatát érintő esetleges támadást.

    Széleskörű, és a néhány nappal korábbinál is komolyabb volt a támadás - közölték a hivatalos szervek.

    Dritan Abazovic távozó miniszterelnök péntek estére összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését, amelyen úgy döntöttek, felállítanak egy munkacsoportot, amely a hasonló támadások megelőzésén fog dolgozni.

    A múlt vasárnap is történt egy hasonló támadás, két nappal azt követően, hogy megbukott a Dritan Abazovic vezette kormány. Februárban, amikor Zdravko Krivokapic kormánya bukott meg a parlamenti bizalmi szavazáson, szintén komoly hekkertámadás érte a kormányzati szervereket.

    A nemzetbiztonsági tanács példátlannak nevezte a mostani esetet. A távozó miniszterelnök szerint ezúttal is politikailag motivált támadásról van szó, amelynek a célja az ország destabilizálása.

 

Fotó: Depositphotos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!