2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Új választásokat helyezett kilátásba a Liga olasz kormánypárt

Matteo Salvini azt mondta, nincs mód a szövetségben fennálló nézeteltérések rendezésére. A bevándorlásellenes Liga vezetője azt is közölte, Giuseppe Conte kormányfő ellen bizalmatlansági indítványt nyújt be.

  • Új választásokat helyezett kilátásba a Liga olasz kormánypárt

Egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani - jelentette be Pescarában Matteo Salvini. A Liga vezetője, aki egyben belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes is azt mondta: a jövő héten összehívják a parlamentet és megteszik a szükséges lépéseket. Salvini azzal indokolta a döntést, hogy koalíciójuk az Öt Csillag Mozgalommal működésképtelenné vált.

"Mindig szívből végeztem a munkám, őszintén és büszkén, ha szabadon tehettem és ha végigjárhattam az utam. Most azonban rájöttem, hogy valaki próbál megállítani, így a döntést lehetőségét az olasz emberek kezébe helyezem. Ti fogtok döntést hozni, senki más." - magyarázta az Adria-parti városban támogatói előtt a politikus.

A koalíciós partnerek között már korábban is feszült volt a viszony, az utolsó csepp a pohárban azonban az volt, hogy az Öt Csillag Mozgalom indítványozta, a szenátus állítsa le a Torino-Lyon vasútvonal építését, amelyet a Liga támogatott. Álláspontjuk szerint ugyanis az építkezés komoly természeti károkat okoz. Az Öt Csillag Mozgalom vezetője, Luigi Di Maio a szakításra reagálva azt írta, nem félnek az előrehozott választásoktól.

A bevándorlásellenes Liga párt a friss felmérések szerint a legnépszerűbb Olaszországban, támogatottsága meghaladja a 36 százalékot, miközben koalíciós partnere egyre gyengül, már csak a szavazók 17 százaléka áll mögötte. Bár a koalíció felbomlása gyorsnak tűnhet, elemzők szerint már várható volt, mivel a pártok egyre nehezebben viselték a bevándorlás, a környezetvédelem és a gazdasági ügyek körüli mindennapos politikai összecsapásokat.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!