2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Új hadászati fegyver kifejlesztésével fenyeget Kim Dzsong Un

A nyugati titkosszolgálatok egyelőre elemzik azt az észak-koreai bejelentést, miszerint hamarosan egy új fegyvert fognak bemutatni. Erről Kim Dzsong Un beszélt egy pártértekezleten. Az észak-koreai vezetőről egy gondosan elkészített propagandavideót is megjelentettek. Ezen Kim Dzsong Un hófehér lovon vágtat, majd felkeresi a koreai nemzet szent hegyét.

  • Új hadászati fegyver kifejlesztésével fenyeget Kim Dzsong Un

Időről időre talányos üzeneteket küld külföldre az észak-koreai propagandagépezet, amelyeknek a megfejtése komoly próbatétel elé állítja a nyugati elemzőket, titkosszolgálatokat.

Január elsején az észak-koreai állampárt találkozójáról közöltek összeállítást. Kim Dzsong Un, a Koreai Munkapárt központi bizottsága előtt arról beszélt, hogy egy egészen új stratégiai fegyvert fognak rendszeresíteni a közeljövőben. amellyel hazája elrettentő erejét fokozzák a gengszterként viselkedő, szankciókat bevezető Egyesült Államokkal szemben. De hogy pontosan mit, arról nem beszélt az ország teljhatalmú ura.

Az amerikai elnököt erről a bejelentésről is kérdezték a floridai Mar el Lago-ban található magánbirtokán, ahová az ünnepekre utazott családjával.

Majd meglátjuk. Jó kapcsolatom van Kim Dzsong Un-nal, aki most karácsonyi ajándékként mindenféle üzenetet küldözget. Remélem ez az ajándék egy szép váza lesz. Ő kedvel engem, én kedvelem őt. Jól kijövünk egymással.

- közölte Trump, akinek válaszából sem derült ki semmi sem, mi lehet a Kim Dzsong Un féle bejelentés hátterében.

Megfigyelők szerint egy továbbfejlesztett rakétáról lehet szó, amely már az amerikai földrészt is eléri, és amelyet több nukleáris robbanófejjel is felszerelhetnek. Erre utal az is, hogy Kim Dzsong Un bejelentése szerint az atomkísérletek és az interkontinentális ballisztikus rakéták fejlesztésének felfüggesztését nincs értelme fenntartani.

Másnap az észak-koreai állami televízió egy gondosan elkészített propagandavideót sugárzott. Kim Dzsong Un fehér lovon vágtat a hófedte tájon. A kizárólag előnyös szögből készített, gondosan válogatott képeken feltűnik az észak-koreai first lady, Ri Sol Yu is. Kim Dzsong Un felesége és a hadsereg vezetője a társaságában lovagol, majd megmássza a Pektu hegyet, ami a legszentebb hely az egész koreai nemzet számára. A legenda szerint ez a terület volt a bölcsője az egységes, egész félszigetre kiterjedő koreai királyságnak. Ezt a szakralitást fokozta a Kim család: a pártdogma szerint a japán megszállókkal harcoló koreai ellenállók titkos támaszpontján, ebben a faházban született Kim Dzsong Un apja, Kim Dzsongil. Külföldi történészek azonban úgy tartják, valójában a Szovjetunióban született, a dél-szibériai Habarovszkban, ott ahol a dinasztiaalapító Kim Ir Szen a szovjet hadseregben szolgált.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!