2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Tűz volt egy komphajón a Fülöp-szigeteknél

Tűz volt egy komphajón a Fülöp-szigeteknél, kilenc eltűntet még mindig keresnek - közölte a helyi parti őrség pénteken.

  • Tűz volt egy komphajón a Fülöp-szigeteknél

A szigetek között közlekedő hajón - amely egyébként 400 ember szállítására képes - a baleset idején 48 utas és a 34 fős személyzet tartózkodott. A fedélzeten lévő 82 emberből a parti őrség egyelőre 73 embert tudott kimenteni a vízből.

Egy 44 éves nőt kórházba szállítottak, túlélők - akik közül sokan gyerekekkel utaztak - beszámolók szerint a tengerbe ugorva menekültek meg, miután a hajó fedélzetén tűz ütött ki.

Egyelőre nem tudni, mitől keletkezett tűz. Az oltást nehezítette, hogy a hajó alig egy kilométerre volt a Manilától délre fekvő kikötőtől, így közel volt más hajókhoz.

A Fülöp-szigeteknél gyakran éri baleset a hajókat a rendszeres karbantartás hiánya miatt, emellett sokan mellőzik a biztonsági előírások betartását is, a gyakori viharok pedig még jobban megnehezítik a helyzetet. A világ eddigi legtragikusabb, békeidőbeli hajóbalesete 1987-ben a Fülöp-szigeteknél történt: 4300 ember vesztette életét, miután a Dona Paz nevű komp összeütközött egy üzemanyag-szállító hajóval, majd elsüllyedt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!