2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Tüntettek a szlovák fiatalok által megvert magyar nő mellett

Szlovákiai magyar civil szervezetek tartottak szimpátiatüntetést Zsák-Malina Hedvig mellett. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint ez a határozott kiállás előrelépés abban a folyamatban, amelynek végén Szlovákia egyetlen polgárának sem kell majd attól tartania, hogy hatalmi önkény áldozatává válik. Az asszonyt 2006-ban, nyitrai diákként azért verték meg, mert magyarul beszélt.

Közel másfél ezren gyűltek össze Pozsonyban a Zsák-Malina Hedvig melletti tüntetésen. A Vármegyeház téren magyar civil szervezetek és a református egyház szónokai után ismert szlovák színészek, újságírók és közéleti személyiségek biztosították támogatásukról a szlovák fiatalok által megvert magyar nőt. Felolvasták Robert Bezák leváltott érsek, valamint Jana Dubovcová ombudsman levelét. Közben néhány ellentüntető társaságában megjelent Ján Slota egykori párttársa és jobbkeze, Raffael Raffaj, aki szerint a tüntetők nyomást gyakorolnak a független szlovák bíróságra. A tüntetés első részének végén felolvasták az azóta már Magyarországon élő Zsák-Malina Hedvig levelét, aki azt írta: a szlovák rendőrség, ügyészség és a hatósági szakértők alkotta gépezet kíméletlen. Csak egy ügyirat vagyok számukra, ami mögött egyikük sem látja az embert. A felszólalások után a tüntetők átvonultak a régi Nemzeti Színház épülete elé, amelyben Szlovákia tíz évvel ezelőtti uniós csatlakozását ünnepli a kormány. Egyébként Miroslav Lajcák külügyminiszter szánalmasnak és abszurdnak tartja, hogy a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala épp az uniós csatlakozás tizedik évfordulójára szervezett ünnepségek idején és helyszínén tartja a Zsák-Malina Hedvig védelmében rendezett tüntetést. Az esemény a Himnusz eléneklésével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!