2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Trump és Biden külön jelentkezik be a televíziós stúdióbeszélgetésekbe

Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden külön-külön jelentkezik be televíziós stúdióbeszélgetésekbe csütörtökön - jelentette be szerdán az NBC és az ABC televízió.

  • Trump és Biden külön jelentkezik be a televíziós stúdióbeszélgetésekbe

A két politikus csütörtökön tartotta volna a floridai Miamiban a második elnökjelölti vitát, de miután a szervezőbizottság csakis interneten rendezett vitába egyezett bele, Donald Trump lemondta részvételét.

"Nem vesztegetem a időmet internetes vitára" - mondta a múlt héten Trump, megjegyezve, hogy az ilyen jellegű vita "nem vita", ráadásul bármikor elvehetik tőle a szót.

Ezt követően vetette fel a két nagy amerikai televíziós társaság azt, hogy a két politikus a kampányrendezvényeiről jelentkezzen be, és élő adásban válaszoljon a rendezvényekre kitelepülő stúdiókban ülő vendégek kérdéseire. Donald Trump szerdán elfogadta a javaslatot. Ennek megfelelően ő csütörtökön Floridában tart egyórás televíziós beszélgetést az NBC szervezésében a televízió által meghívott vendégekkel. Joe Biden, aki Pennsylvaniában kampányol csütörtökön, már korábban megállapodott az ABC-vel, hogy egy ott rendezett stúdióbeszélgetésbe kapcsolódik be.

Az NBC televízió szerdán bejelentette: műsorvezetője, Savannah Guthrie és Donald Trump, valamint a meghívott vendégek betartják majd a javasolt társadalmi távolságtartás előírásait, és a televízió már el is végeztette a szükséges vírusteszteket, amelyek megerősítették, hogy az amerikai elnök nem vírushordozó.

Négy évvel ezelőtt mind Floridában, mind Pennsylvaniában Donald Trump aratott győzelmet, és e két állam szavazói jelentős mértékben meghatározzák a három hét múlva sorra kerülő választás kimenetelét is.

Donald Trump és Joe Biden aktívan, személyesen kampányol. Donald Trump láthatóan jól, szinte ereje teljében van, kedd este Pennsylvaniában például ki is jelentette, hogy "szupermannek érezte magát", miután a koronavírusos fertőzése és kezdődő Covid-19 betegségének kezelése során "antitestkoktélt" kapott.

Elemzők azonban felhívták a figyelmet arra, hogy mindkét politikus elsősorban személyeskedik és vetélytársát bírálja, nem a jövőre vonatkozó tervekkel és elképzelésekkel foglalkozik. Joe Biden kedd este Floridában kampányolt, ahol sok idős ember él.

A demokrata párti politikus a koronavírus-járványra célozva kijelentette: "az egyetlen idős ember, akivel Trump törődik, az önmaga".

Donald Trump kedd este Pennsylvaniában a többi között arra emlékeztetett, hogy Biden az előző nap egy rendezvényen azt találta mondani, hogy szenátorjelöltként indul a mostani választáson. Biden kijavította magát, és azt ígérte, hogy ha megválasztják elnöknek, akkor "amerikai elnök" lesz. Trump Pennsylvaniában "ütődöttnek" nevezte Bident.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!