2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

További szeparatisták kerülnek tiltólistára

Újabb kelet-ukrajnai politikusokat tiltott ki az Európai Unióból a külügyminiszterek tanácsa. A konkrét személyek nevét csak a hónap végén közlik majd Brüsszelben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a tanácskozáson olyan közös következtetéseket fogadtak el, amelyek megfelelnek a magyar érdekeknek.

A tervezettnél jóval tovább tartott Brüsszelben az EU-s külügyminiszterek tanácskozása Ukrajnáról. A magyar tárcavezető azt mondta, hazánk az orosz–ukrán válság mihamarabbi, tárgyalásos rendezésében és a stabil ukrán állam kiépítésében érdekelt. „A nemzetközi jog és Ukrajna területi integritásnak megsértésére világos választ kell adnunk. Ezt a világos választ tükrözte a visegrádi négyek és Nagy-Britannia külügyminisztereinek közös nyilatkozata körülbelül két héttel ezelőtt, a visegrádi négyek pozsonyi külügyminiszteri találkozóján. Ezt a célt szolgálja a most elfogadott konklúzió is, amelynek negyedik paragrafusa világosan beszél arról, hogy további szeparatistákat fogunk tiltólistára helyezni” – jelentette ki Szijjártó Pérter.

A konkrét listára vonatkozó javaslatot a hónap végéig készítik el és hagyják jóvá a tagállamok külügyminiszterei, akik arról is döntöttek, hogy az ukrán válság rendezésére reformmenetrendet kell készíteni, amely tartalmazza az Ukrajnában szükséges szerkezeti változásokat is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!