2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

Törökországban árvíz, a Kanári-szigeteken erdőtűz pusztít

Hír TV

2019. augusztus 18., vasárnap 16:53

Az emberek térdig érő vízben próbálták menteni értékeiket. Gran Canarián közben újrakezdték a kitelepítéseket, mivel újra felcsaptak a lángok.

A járda szélére szorultak a helyi lakosok, olyan erős sodrása van az utcákon hömpölygő árnak Isztambulban. A Nagy Bazárban térdig érő vízben állva próbálták menteni a portékájukat az árusok. Még a metró aluljárót is ellepte a hirtelen lezúduló eső, a hatóságok itt egy férfi holttestére bukkantak.

Eközben a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián ismét felcsaptak a lángok. Hiába sikerült öt nappal ezelőtt megfékezni a tüzet, a mentőegységek már akkor figyelmeztettek, hogy a közelgő hőhullám és az erős széllökések miatt újra fellobbanhat. A hatóságok arról nem számoltak be, hogy a kiürítés hány embert érint a sziget középső részén fekvő, hegyvidékes területen, amely természeti látványosságai miatt népszerű a turisták körében. Azt is bejelentették, hogy a tűzvész környékén az utakat is lezárják. Az újabb tűz miatt helikoptereket is a helyszínre vezényeltek, de tűzoltó repülőgépeket egyelőre nem tudnak bevetni, mert azok visszatértek a mintegy 1000 kilométerre lévő spanyolországi bázisukra.

Hír TV 

x
Rendkívüli hír