2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Több tízezren tüntettek Brüsszel utcáin

Több tízezer közalkalmazott tiltakozott a megszorítások ellen Brüsszelben. A demonstrálók szerint a kormány az átlagos keresetű munkavállalókon takarékoskodik, miközben a gazdagoktól nem kér nagyobb áldozatvállalást.

A gazdagok megússzák, de a munkásokat megszorítják – olvasható a tüntetők transzparensén Brüsszel belvárosában. A legnagyobb szakszervezetek felhívására mintegy harmincezer közalkalmazott vonult az utcára, hogy tiltakozzanak a megszorítások ellen. A belga kabinet befagyasztaná a közalkalmazotti béreket, csökkentené a munkanélküli segélyt, és korlátozná a kedvezményes nyugdíjba vonulást. A demonstrálók szerint a kormány az átlag munkásokon spórol, miközben a gazdagokat nem érinti a nadrágszíjszorítás.

A brüsszeli vezetés közel négymilliárd eurót faragna le az idei költségvetésből, hogy elérje a kitűzött 2 százalék körüli hiánycélt. Ha ez sikerül, Belgium az egyik legkiegyensúlyozottabb államháztartással rendelkezik majd az euróövezetben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!