2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Több, mint száz légicsapás történt egy nap alatt az orosz-ukrán háborúban + videó

Olaf Scholz kijelentette: Nagy hatótávolságú tüzérségi eszközökkel tudják ellátni Ukrajnát. A francia elnök pedig egyenesen azt hangoztatta egy tv-interjúban, hogyha Oroszország győz, Európa hitelessége nullára csökken.

  • Több, mint száz légicsapás történt egy nap alatt az orosz-ukrán háborúban + videó

A több mint két éve tartó háború politikusok sorát aggasztja tengeren innen és túl. Az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője washingtoni látogatása során további segítséget sürgetett Ukrajna számára Josep Borrell úgy fogalmazott: Ukrajna legújabb támogatásának megszerzése nem várathat magára, mivel a háború kimenetele idén tavasszal és nyáron dől el. „Ukrajna a legnagyobb és azonnali aggodalmunk nekünk európaiaknak és önöknek is közös biztonságunk miatt. Az orosz agresszor nem fog megállni. Meg kell állítanunk."- fogalmazott a politikus. 

Közben a német kancellár, a francia elnökkel és a lengyel miniszterelnökkel találkozott Berlinben,hogy csökkentsék az Ukrajnával kapcsolatos feszültségeket, amelyek az elmúlt hetekben nyíltan kiéleződtek.

Emmanuel Macron csütörtök este a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott interjújában leszögezte: ha Oroszország győz, Európa hitelessége nullára csökken.

"Megtesszük, ami a célunk eléréséhez szükséges. Mert ha Oroszország nyerne, a franciák élete megváltozna. Nem leszünk többé biztonságban Európában. Ha ma úgy döntünk, hogy nem válaszolunk, az már vereség. De ezt nem akarom." – jelentette ki a francia államfő.

A francia államfő már korábban is tett hasonló kijelentéseket, ami fokozta a kialakult feszültséget a NATO és Oroszország között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!