2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Több mint 11 éves mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben augusztusban

Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által hétfőn kiadott jelentés szerint az euróövezet 19 tagállamában a szezonális kiigazítással számolt munkanélküliségi ráta 7,4 százalékra süllyedt, ami 2008 májusa óta a legalacsonyabb érték. Elemzők a júliusival és júniusival megegyező értékre, 7,5 százalékra számítottak.

  • Több mint 11 éves mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben augusztusban

Az Európai Unió 28 tagállamában 6,2 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta, míg az előző három hónapban 6,3 százalékon állt. Az EU-ban az uniós statisztikák készítésének kezdete, 2000 januárja óta nem volt ilyen alacsony a mutató.

Egy évvel ezelőtt, 2018 augusztusában az euróövezetben 8,0 százalékon, az EU-ban 6,7 százalékon állt a munkanélküliségi ráta.

Augusztusban 15 millió 432 ezren voltak munka nélkül az Európai Unióban, ebből 12 millió 169 ezren az euróövezet tagországaiban. A júliusival összevetve a munkanélküliek száma az EU-ban 111 ezerrel, az euróövezetben pedig 115 ezerrel csökkent. A 2018. augusztusival összevetve az EU-ban 1 millió 189 ezerrel, az euróövezetben pedig 960 ezerrel fogyatkozott a munkanélküliek száma.

Az augusztusi adatsor nem teljes. Észtországból és Magyarországról a júliusi, Görögországból és Nagy-Britanniából pedig a júniusi a legutolsó adat.

Az egy évvel korábbihoz képest 24 uniós tagállamban csökkent, Luxembourgban nem változott, Dániában, Litvániában és Svédországban pedig emelkedett a munkanélküliségi ráta augusztusban.

A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát augusztusban is Csehországban regisztrálták, 2,0 százalékosat, majd Németország következik 3,1 százalékkal. A munkanélküliségi ráta továbbra is Görögországban (17,0 százalék) és Spanyolországban (13,8 százalék) volt a legmagasabb.

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon júliusban 3,4 százalékon állt a munkanélküliségi ráta, 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz képest. Egy évvel korábban, 2018 júliusában 3,7 százalékon állt a mutató.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédiáról számolt be Volodimir Zelenszkij

Szörnyű tragédiáról számolt be Volodimir Zelenszkij

Oroszország rakétacsapást mért szerdán a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Krivij Rih városra, az eddigi adatok szerint nyolc ember vesztette életét, és legalább 21-en sérültek meg - közölte az ukrán elnök és a belügyminiszter.
Az év első nagy erdőtüzét próbálják megfékezni Cipruson

Az év első nagy erdőtüzét próbálják megfékezni Cipruson

Az év első nagy erdő- és bozóttűze pusztít Cipruson, Páfosz várostól északnyugatra, a tűzoltók repülőgépekkel és helikopterekkel igyekeznek oltani a lángokat, amelyek már több lakóházat is megrongáltak - jelentette szerdán a ciprusi rádió.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!