2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Több falut is visszafoglaltak az ukránok

Több falut is visszafoglaltak az ukránok a zaporizsjai fronton. Ellentámadásuk lelassítására az oroszok egy gátat is felrobbantottak. Bahmutnál egyelőre nincs szerencséje az ukránoknak: ott visszaverték az oroszok a támadásukat.

  • Több falut is visszafoglaltak az ukránok

Mozgásba lendült az ukrán hadsereg, Az első, puhatolózó támadások után, amelyek kudarcba fulladtak, ezúttal jelentősebb erőt vetettek be és sikerült is több falut elfoglalniuk.

Azt orosz katonai bloggerek is elismerték, hogy újra ukrán kézre került Velika Novoszilka, ahonnan az ukrán katonák fényképeket is posztoltak.

Az orosz hadsereg első védvonala beszakadt, az ukránok legalább húsz kilométer szélességben törtek át. Az sem kizárt, hogy az oroszok szándékosan vonták vissza csapataikat a hátsó védelmi vonalaikba, hogy csapdába csalják a támadókat. Az ukránok egyelőre óvatosan haladnak előre dél-délkeleti irányban.

Ukrán katonai közlés szerint az orosz erők felrobbantottak egy gátat Donyeck megyében, a Mokri Jali folyónál, hogy ezzel is lassítsák az ukránok előrehaladását.

Bahmutbál elmaradt az ukrán előretörés. Orosz közlés szerint sikerült meghiúsítaniuk egy ukrán áttörési kísérletét Liszicsanszk irányában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!