2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vörös narkó

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Több ezer civil áldozat

A nyugati nagyhatalmak vezetői továbbra sem hajlandóak lemondani a háborús retorikáról. Azonban véres összecsapásokban az ukrán és orosz katonák mellett több ezer civil esik áldozatul. Olaf Scholz német kancellár egyenesen kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO nagyon fontos szerepet játszik az orosz-ukrán háborúban. A jelek szerint azonban a szociáldemokrata politikus nem a béke megteremtésére célzott, hanem amellett érvelt, hogy minél több katonai segítséget kell küldeni Ukrajnába.

  • Több ezer civil áldozat

Csaknem egy éve tart az orosz-ukrán háború, mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett el. Pontos adatok azonban valószínűleg sosem látnak napvilágot, mert rengeteg civil halott örökre eltűnik, így csak megbecsülni lehet a véres háború áldozatainak számát. Az bizonyos, hogy hétezernél több civil, köztük több száz gyerek halt meg a borzalmas harcok következtében, mert számos olyan terület van, amelyet még ma sem lehet megközelíteni az összecsapások miatt.

És a rombolásnak közel sincs vége. Sarkvidéki körülmények között támadnak az oroszok Bahmut-nál. A stratégiai fontosságú település elfoglalása elengedhetetlen az offenzíva folytatásához, így újabb és újabb hullámokban támadják a várost az oroszok.

Fordulópontot jelenthet, ha Oroszország áttörést ér el, azzal ugyanis fellazulhat a több száz kilométeres ukrán védelmi vonal. A szüntelen támadás azonban továbbra is rengeteg emberéletet követel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére – jelezte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videó-összeköttetés útján folytatott beszélgetést követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!