2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Ottó 18:05

Külföld

Tizenkét milliárd dollárral növeli katonai kiadásait Ukrajna

Az ukrán hadsereg több pénzt kap az orosz támadás elleni harcra a Volodimir Zelenszkij elnök által aláírt új törvény értelmében, amelyet korábban már elfogadott a parlament.

  • Tizenkét milliárd dollárral növeli katonai kiadásait Ukrajna

A helyi média szombati beszámolói szerint az új törvény 500 milliárd hrivnyával (mintegy 12 milliárd dollárral) növeli a katonai kiadásokat. A növelést hitelekből, adókból, valamint a dohány- és üzemanyagvámok emeléséből finanszírozzák. Az emelésből még ebben a hónapban ki kell fizetni a katonáknak járó frontszolgálati juttatásokat.

Az ukrán parlament szerdán fogadta el a folytatódó háború miatt szükségessé vált pótköltségvetést, amely mintegy 13 százalékkal, Ukrajna történetében rekordnak számító 90,5 milliárd dollárnak megfelelő összegre növeli a költségvetési kiadásokat.

A több mint két és fél éve tartó háborúban Ukrajna saját bevallása szerint 98 milliárd dollár pénzbeli támogatást kapott külföldről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyurcsány bemelegedett

Gyurcsány bemelegedett

Gyurcsány Ferenc eddig tőle szokatlan módon próbálja felhívni magára a figyelmet: nekivetkőzött, és erről tett közzé egy fotót közösségi oldalán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

Ugrásszerűen megnőtt a külföldi fogvatartottak aránya az olasz börtönökben, ami a Hír TV által megkérdezett kormánypárti képviselők szerint, az illegális bevándorlás következménye. A korábban Magyarországon fogvatartott Ilaria Salis viszont úgy látja, hogy az olaszok rasszisták, és nagy előszeretettel vetik börtönbe a külföldieket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!