2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Ottó 18:05

Külföld

Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

Ugrásszerűen megnőtt a külföldi fogvatartottak aránya az olasz börtönökben, ami a Hír TV által megkérdezett kormánypárti képviselők szerint, az illegális bevándorlás következménye. A korábban Magyarországon fogvatartott Ilaria Salis viszont úgy látja, hogy az olaszok rasszisták, és nagy előszeretettel vetik börtönbe a külföldieket.

  • Ilaria Salis szerint honfitársai rasszisták + videó

A nagyobbik olasz kormánypárt szerint Ilaria Salis olyan, mint egy kinder tojás: minden nap egy új meglepetéssel szolgál. A magyar börtönből uniós mentelmi joggal szabadult szélsőbalos aktivista most azt állítja, hogy az olaszok rasszisták és ezért sok a külföldi az olasz börtönökben.

Példaként a milánói San’Vittorio börtönt hozta, ahol a külföldiek aránya mára elérte a 75 százalékot. Az Olasz Testvérek párt képviselője szerint Salis már megint csak hergel, senki a származásának nincs köze ahhoz, hogy börtönben ül vagy sem.

„Ha jelenleg valaki Olaszországban börtönben van, az azt jelenti, hogy volt egy bíróság, amely úgy döntött, hogy őrizetbe kell venni. Függetlenül attól, hogy honnan jött. Nincs jelen semmilyen formája a rasszizmusnak nálunk. Ehelyett a törvények alkalmazása van, és a törvények előírják, hogy ha valaki rosszat tesz, börtönbe kerül.” – szögezte le a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Ilaria Salis azonban amióta mentelmi jogát kihasználva szabadon van, és a Budapesten elkövetett bűneiért sem kell felelnie, azzal tölti az idejét, hogy sorra látogatja az olasz börtönöket. Szerinte a például fiatalkorúakat fogvatartó intézeteket be kell zárni és mindenkit ki kell engedni.

A Forza Itali képviselője szerint Ilaria Salisnak jót tett volna, ha még egy kicsit Magyarországon maradt volna.

„Szerintem jót tenne Salisnak ha egy kis időre legalább gondolatban visszatérne Magyarországra. Eltűnődne azon, hogy mi történt ott és miért kerülhetett börtönbe, amit azért tud most elkerülni mert időközben EP képviselő lett." - mondta Paolo Barelli.

Az olaszországi fiatalkorú bűnözés régóta vitatéma. A kormány egy igazságügyi reformon dolgozik, hogy javítsa a helyzetet az úgynevezett baby gang-ek, vagyis a fiatalkorúakból álló bűnbandák kapcsán. A Liga szerint azonban ez nem csupán nevelési kérdés, hiszen a fiatal elkövetők között is egyre több az illegális migrációs hátterű.

„Az a tény, hogy olyan emberek érkeznek hozzánk, akiknek nincs munkájuk, nincs tető a fejük felett és nem integrálódnak azt eredményezi, hogy végül bűnözővé válnak. Ezért van tehát az, hogy a börtöneink tele vannak külföldi állampolgárságúakkal. És az a paradoxon, hogy Matteo Salvinit, aki a törvényesség védelmében tette a feladatát, most hat év börtönbüntetésre akarják ítélni." – mondta a Liga képviselője.

A statisztikák pedig a kormánypártokat igazolják. A személy elleni bűncselekmények zömét már migrációs hátterű családok 2. és 3. generációs olasz állampolgárságú gyermekei követik el. Ráadásul már uralják is az utcákat. Az adatok szerint míg az az olasz bűnözők száma 16 százalékkal csökkent az utóbbi 10 évben, addig a külföldieké 75 százalékkal nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!