2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Tizenkét éve tartotta szobafogságban a feleségét egy német férfi

Őrizetbe vettek Franciaországban egy német állampolgárságú férfit, aki 12 éve tartotta szobafogságban feleségét.

  • Tizenkét éve tartotta szobafogságban a feleségét egy német férfi

Az 55 éves férfi a francia-német határon fekvő kisvárosban, Forbachban élt szintén német származású feleségével, akit a lakásuk egyik vasráccsal lezárt szobájában tartott fogva. A nő a fogvatartás ellenére valahogyan hozzájutott egy telefonhoz, amellyel vasárnap este sikerült segítséget kérni a wiesbadeni német rendőrségtől. A német rendőrök azonnal riadóztatták francia kollégáikat, és a férfit a metzi rendőrség egyik akciócsoportjának hétfő hajnalban sikerült őrizetbe vennie - írta a Le Républicain Lorrain című napilap.

Az egyik rendőrségi forrás szerint az 53 éves, lesoványodott nőt hétfőn reggel kopaszra nyírt fejjel, ruhátlanul, törött lábakkal és ujjakkal találták meg a lakásban. Az áldozat azt mondta, hogy férje 2011 óta tartotta elzárva a lakásban.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy a nyomozás még folyamatban van; a BFMTV ugyanakkor az eddigi nyomozati adatok alapján úgy tudja, hogy a férj ellen erőszakos fogvatartás, kínzás és nemi erőszak gyanújával emelhetnek majd vádat. Az RMC rádióállomás szerint találtak a lakásban egy kínzásra használt padot és egy naplót is, amelyben a férfi dokumentálta a fogvatartás alatt megtörtént eseményeket, beleérve azt is, hogy mikor adott enni a nőnek.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!