2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Temetőgyalázás fényes nappal a magyarbölkényi sírkertben

Pénteken délután, fényes nappal, egy temetést követően sírokat gyaláztak meg a Maros megyei Magyarbölkényben – adta hírül a Krónikaonline.

  • Temetőgyalázás fényes nappal a magyarbölkényi sírkertben

Borítókép: 13 sírhelyet rongáltak meg a református parcellában. (Fotó: Krónikaonline.ro/Rád András László)

Az erdélyi magyar portál emlékeztetett rá, hogy a Szászrégen közelében fekvő, vegyes lakosságú falu sírkertjének jobb oldala református, bal oldala pedig ortodox, katolikus és más felekezetek parcellája, de a rongálás kizárólag a református oldalon álló sírhelyeket érintette.

A lapnak Rácz András László lelkipásztor elmondta, hogy délután többen jelezték, hogy hangoskodás van a temetőben, de mire egy órával később kiértek, már a lehangoló látvány fogadta őket, és az elkövetőknek nyomuk sem volt. A lelkipásztor ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, és másokat is arra biztatott, hogy ha hozzátartozóik sírja megsérült, ugyancsak forduljanak a hatóságokhoz. Ugyanakkor Rácz András László békességre intett mindenkit, és bizakodik abban, hogy megtalálják a tetteseket.

A Krónika értesülései szerint a lehetséges elkövetők köre nem túl tág, előző nap ugyanis heves szócsata alakult ki a temető református parcelláján kaszáló gondnok és a pénteki temetést előkészítő romák néhány tagja között.

A nézeteltérés oka az volt, hogy a gondnok elmagyarázta, a magyarbölkényi felekezetek hosszú ideje külön parcellákon temetkeznek, és van a faluban másik temető is – ami nagyon felbőszítette az eltávozott prédikátor hozzátartozóit.

A cikk rámutatott, a ma már román és cigány többségű, Alsóbölkénynek nevezett faluban szinte példátlannak számít az etnikai vagy felekezeti alapon kialakuló incidens.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!