2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Teljes káosz: Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg a Black Friday vásárlóit + videó

Több amerikai nagyvárosban is tüntetéseket szerveztek a nagy akciók napjára, hogy megzavarják a vásárlókat, az Izrael-ellenes tüntetők így hívják fel a figyelmet mondanivalójukra. Voltak, akik felkelésre szólítottak fel, és többen antiszemita rigmusokat skandáltak.

  • Teljes káosz: Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg a Black Friday vásárlóit + videó

Izrael-ellenes tüntetéseket szerveztek Black Friday napjára New Yorkban, Los Angelesben és Bostonban is. A Black Friday („fekete péntek”) az Egyesült Államokban a hálaadás utáni csütörtök, amikor az üzletek hatalmas leárazásokkal, akciókkal várják a vásárlókat - olvasható a Magyar Nemzeten.

A palesztinpártiak ezt az alkalmat használták ki arra, hogy felhívják a figyelmet mondandójukra, ugyanakkor több tüntető antiszemita rigmusokat skandált, és többen lázadásra szólítottak fel – adta hírül a Fox News amerikai televíziós csatorna. 

Csak egy megoldás van: intifáda forradalom!

– skandálták a Lower Manhattan-i Washington Square Parkban összegyűlt tüntetők. Az Izrael-ellenes tüntetéseken egyre gyakrabban hangzanak el intifádára, azaz polgári felkelésre való felhívások az október 7-i Hamász-támadás óta.

A New York Post szerint a tüntetők arra szólították fel a jelenlévőket, hogy lázadjanak a Black Friday ellen, bojkottálják a cégeket és zavarják meg a vásárlókat, de olyan antiszemita kijelentések is elhangzottak, mint „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz” mondat.

Voltak, akik azt skandálták:

Biden, átkozottul hazudsz, felégeted Palesztinát!

Több jelentés szerint a tüntetésen mintegy kétezer ember vett részt, és további egy-kétezer tüntető gyűlt össze a Macy’s áruháza közelében is. Csütörtökön hálaadáskor egyébként tüntetők megzavarták a Macy’s hálaadásnapi felvonulását is azzal, hogy azt skandálták és énekelték, hogy „Palesztina szabad lesz”, míg mások a felvonulás útvonalán az utcára ragasztották magukat és művérrel öntötték le egymást.

A Los Angeles-i tüntetők a Hollywoodtól délre fekvő The Grove nevű népszerű bevásárlónegyedben gyűltek össze, hogy „világossá tegyék, hogy nem lesz semmiféle biznisz, amíg Palesztina nem lesz szabad”.

Bostonban pedig többtucatnyi tüntető gyűlt össze a Puma üzlete előtt egy népszerű bevásárlónegyedben, hogy bírálják a vállalat Izraelhez fűződő kapcsolatait – jelentette a helyi adó, a WGBH. A csatorna tájékoztatása szerint a Puma Izrael labdarúgócsapatait látja el márkás felszerelésekkel a nemzetközi versenyekre.

Fotó: Izrael-ellenes tüntetők New Yorkban (Forrás: X/Timcast)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!