2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Külföld

Távozik a KDNP az Európai Néppártból, ha a Tisza pártot felveszik + videó

  • Távozik a KDNP az Európai Néppártból, ha a Tisza pártot felveszik + videó

Budapesten fogadta Semjén Zsolt Manfred Webert, az Európai Néppárt elnökét. Ezt követően a magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke tartott sajtótájékoztatót. A magyar politikus közölte: áttekintették a háború az orosz-ukrán kérdését is és a Tisza pártnak a kérdését is. Megjegyezte: természetesen látható az a szempont, ami érthető bizonyos szempontból, hogy hét képviselő az hét képviselő. Ebből kifolyólag a Néppárt számára nem mindegy, hogy hány európai parlamenti képviselője van – húzta alá Semjén. 

Kiemelte: világossá tettük – hangsúlyozom, hogy a korrekció és az őszinteség jegyében –, hogy ha megtörténik az, hogy Magyar Pétert felveszik az Európai Néppárt frakciójába, vagy a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan.

Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy lépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban

– szögezte le Semjén Zsolt, mint fogalmazott, már csak azért is, mert a KDNP-nek van egy nyolcvan éves története a Tisza Pártnak pedig egy nyolcvan napos története van.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!