2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Szükségállapot Kaliforniában

Szükségállapotot rendelt el az amerikai Kalifornia állam kormányzója a tegnap kezdődött bozóttüzek miatt. Több mint kilencezer hektáron ég az aljnövényzet, több tízezer embert telepítettek ki. Halálos áldozatokról nem érkezett hír.

Az egész látóhatárt füst borítja az egyik dél-kaliforniai kisvárosban. A szerdán kezdődött bozóttüzek miatt tízezreket telepítettek ki a hatóságok San Diego környékén. Sokan menedékközpontokban húzódtak meg. A tűzoltók munkáját megnehezíti a rendkívül meleg és szeles időjárás. Összesen több mint kilencezer hektáron ég az aljnövényzet. A hatóságok abban bíznak, hogy csillapodni fog a szeles időjárás.

– A jó hír az, hogy az előrejelzések szerint lenyugszik a szeles idő. Bízunk benne és imádkozunk, hogy így legyen. Ha felerősödne a szél, az újabb tüzeket gerjesztene – mondta Dianne Jacob San Diego megyei felügyelő.

A part menti Carlsbad városában okozta a legnagyobb pusztítást a tűz, több ház leégett. A város katasztrófavédelmi főnöke szerint soha nem fordult még elő, hogy az év első felében ilyen súlyos tűzvész törjön ki a régióban. Kalifornia államban az elmúlt évek egyre melegebb és szárazabb időjárása miatt egyre gyakoribban fordulnak elő nagy kiterjedésű bozóttüzek. A Fehér Ház nemrég kiadott klímajelentése szerint a jelenséget a globális felmelegedés okozza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!