2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

„Szörnyű dolgokon megyünk most keresztül”

Az egészségügyet érintő megszorítások ellen tüntetnek a kórházi dolgozók Olaszországban. A kormány kiadáscsökkentő intézkedései miatt tavaly és idén összesen 14 milliárd eurót vontak el a szektortól. Közben megnőtt a kereslet a kedvezményes vagy ingyenes kezelést biztosító gyógyintézmények iránt, miután a lakosságnak is egyre kevesebb pénz jut a megszorítások miatt.

„San Filippo Neri: megszállás alatt” – hirdeti a felirat az egyik legnagyobb római kórház bejárata fölött. Az épületet a megszorítások ellen tüntető orvosok és nővérek foglalták el. Szerintük a kiadáscsökkentések tönkreteszik az egészségügyet. 2012-ben és 2013-ban összesen 14 milliárd euróval kevesebb pénzt fordít a kormány az ágazatra. „Szörnyű dolgokon megyünk most keresztül. Mindenhol megszorítások vannak, kivéve ott, ahol kellene. Ez a véleményem, és ezt nem tudják megszorítani” – nyilatkozta egy beteg.


A nadrágszíj-intézkedések miatt nemcsak a kórházaknak, a betegeknek is egyre kevesebb a pénze. Olaszországban ezért egyre nagyobb az igény azokra az intézményekre, amelyek jótékonysági alapon biztosítanak ingyenes vagy kedvezményes kezelést a rászorulóknak. „Sajnos nagyon sok a munkanélküli, és sok az olyan nyugdíjas, akik nem tudnak kijönni a pénzükből. Szóval, amikor hó végén sürgős fogászati kezelésre lenne szükségük, nem tudják, hová menjenek – hiszen mi vagyunk az egyetlen ingyenes fogászati központ Rómában” – mondta egy nő, aki egy ételosztást követően döntött a központ létrehozásáról. Ahhoz egyébként, hogy a „szegények fogászatán” ingyenes kezelést kapjon valaki, bizonyítania kell, hogy évi nyolcezer eurónál kevesebbet keres.
Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!