2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Szokatlan jelenségre lettek figyelmesek

Ausztráliában már három halottja van a múlt héten kezdődött áradásoknak az ország keleti felén. Ötezer család házát öntötte el a víz, több száz embert csak helikopterrel tudtak kimenekíteni. 200 ezer lakásban nincs áram.

Teljes városrészek vannak víz alatt Ausztrália keleti felén. Bundaberg városából 1200 családot kellett kitelepíteni. Queensland tartományban ötezernél is többen menekültek el a víz elől. Az elmúlt napok folyamatos esőzése mellett sok helyen tornádók is pusztítottak, a vízszint pedig olyan gyorsan emelkedett, hogy sokan menekülni se tudtak.


Háromszáz embert mentettek ki helikopterrel, köztük egy anyát és gyermekét, akik autóval akadtak el Brisbane közelében. Több száz út járhatatlan az árvíz miatt, és a leszakadt vezetékek miatt 200 ezer család otthonában nincs áram. A szélsőséges időjárás halálos áldozatokat is követelt. „Egész Queensland tartományban rengeteg embernek okozott szenvedést az ítéletidő. Ez nagyon nehéz időszak” – mondta a miniszterelnök, aki az áldozatok családjainak is kinyilvánított a részvétét.

A viharos idő és az árvíz a tengerparton szokatlan jelenséget produkált. Az egyik üdülővárosban néhány óra alatt másfél méteres tengeri hab lepte el az utcákat a helyiek és a turisták legnagyobb örömére. A viharos tenger habját az óránként 100 kilométeres szél mosta ki a partra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.
Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Magyarországon a pusztító árhullam, gyakorlatilag mindenki védekezik. Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Adorján Kira, a HírTV tudósítója számolt be a legfrissebb fejleményekről, majd kapcsoltuk Dóka Imrét, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!