2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Színészek is felszólaltak a klímaváltozás ellen

Több tízezren, köztük politikusok és színészek szólaltak fel a klímaváltozás ellen New Yorkban. Az Egyesült Államok pénzügyi központjában kedden kezdődik az ENSZ-csúcstalálkozó a környezetre veszélyes széngázkibocsátás csökkentéséről, amelyen felszólal majd Áder János köztársasági elnök is.

Környezetvédők tüntetnek a Wall Streeten a klímaváltozás ellen. A szervezők szerint öt éve a világon sehol nem sikerült ekkora tömeget megmozgatni az ügy érdekében. A több mint 300 ezres tömeghez az ENSZ-főtitkár és a New York-i polgármester mellett több ismert ember is csatlakozott.

„Néhány alapítvánnyal együtt érkeztünk ide, akik úgy döntöttek, hogy továbblépnek a csökkentésbefektetés területén a klímaváltozásban. A Rockefellerek például nagy elkötelezettséget mutattak a klímaváltozás megállítására az alapjukkal. Most magánembereket kérünk, hogy csatlakozzanak. Én egyike vagyok annak a 650 embernek, akit ennek a koncepciónak az elfogadásával azonosítanak és remélem, hogy még több embert tudok magammal hozni” – nyilatkozta Mark Ruffalo színész.

A kedden kezdődő ENSZ-klímacsúcs előtt az amerikai nagytőkések azt ígérték, 50 milliárd dollárral csökkentik a kőolaj-befektetéseiket. „Úgy érzem, hogy most értük el azt a pontot, ami pozitív irányba vihet mindent, ahol sok partnerség köttetett meg. Sok leckét megtanultunk, különösen erről a befektetési formáról. Évtizedek óta veszünk részt a klímaváltozás elleni munkában. Úgy vélem, ami most történik, az megnöveli a befektetéseket az alternatív energiákba és az energiahatékonyságba. Az emberek érzik a morális és gazdasági szükséget a befektetésre” – közölte Valerie Rockefeller Wayne, a Rockefeller Brothers Fund elnöke.

A károsanyag-kibocsátás csökkentését sürgető mozgalomhoz január óta több egyházi és állami intézmény is csatlakozott. A világ egyik leghíresebb egyeteme, a Standford például csaknem 19 milliárd dollárnyi szénipari részvényétől válik meg.

Az Egyesült Államok pénzügyi fővárosában a környezetre veszélyes széngázkibocsátás csökkentéséről tartanak konferenciát, amelyen felszólal majd Áder János köztársasági elnök is. Az ENSZ-csúcson megegyezhetnek egy károsanyag-kibocsátás korlátozásáról szóló egyezmény kereteiről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!