2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Szijjártó: Tízmillió forintos gyorssegélyt ajánlott fel Magyarország az ondói katolikus egyházmegyének

Magyarország elítéli a nigériai Owo városában történt terrortámadást és 10 millió forintos gyorssegélyt ajánlott fel a tragédiában érintett katolikus közösség mielőbbi talpra állásához - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

  •  Szijjártó: Tízmillió forintos gyorssegélyt ajánlott fel Magyarország az ondói katolikus egyházmegyének

Szijjártó Péter azt írta: pünkösdhétfőn sajnos újra megállapítható, hogy "a mai napig a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, aminek borzalmas példája a nigériai Owo városában elkövetett terrortámadás", amelyben vasárnap legalább 50, pünkösdöt ünneplő katolikus hívet gyilkoltak meg.

Hozzátette: Magyarországnak, mint egy ezer éve keresztény országnak, erkölcsi kötelessége ilyenkor fellépni, és bár a megtörtént borzalmakat nem teszi semmissé, de egy rendkívüli gyorssegéllyel igyekszik hozzájárulni a tragédiában érintett közösség mielőbbi talpra állásához.

A miniszter tudatta: a Hungary Helps programban Magyarország azonnali, 10 millió forintos felajánlást küld a Ondói Római Katolikus Egyházmegyének, amelyet a kenyérkereső nélkül maradt családtagok, árvák ellátására és kórházi kezelésekre fordítanak majd. Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország a legmélyebben elítéli Xavéri Szent Ferenc templomban történt támadást, amely ismét bebizonyította, hogy mára a keresztény közösségek váltak a terrorszervezetek kiemelt célpontjává. Úgy fogalmazott: "Imáink ma a gyászoló családokkal vannak."

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!