2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Külföld

Muszlim családok brutális hagyománynak vetnek alá évente több ezer kiskorú lányt Olaszországban + videó

Legutóbb egy 8 éves kislányt csonkítottak meg a dél-olasz Lecce városában. Sokszor a hentesre bízzák a brutális feladatot. Muszlim családok brutális hagyománynak vetnek alá évente több ezer kiskorú lányt Olaszországban + videó
Donald Trump: Kamala Harris soha nem tesz semmit, mindig csak siránkozik + videó

Donald Trump: Kamala Harris soha nem tesz semmit, mindig csak siránkozik + videó

Trump szerint Harris bukott migrációs politikájának köszönhető, hogy 15 ezer migránst vádoltak meg vagy ítéltek el gyilkosság miatt. 2024. szeptember 28.
Egyetemi hallgatókkal és oktatókkal is találkozik Ferenc pápa + videó

Egyetemi hallgatókkal és oktatókkal is találkozik Ferenc pápa + videó

Ma is folytatódik Ferenc pápa belgiumi apostoli útja. 2024. szeptember 28.
Tömeges gázolásra készült egy migráns a spanyolországi Murciában + videó

Tömeges gázolásra készült egy migráns a spanyolországi Murciában + videó

A marokkói férfi szóváltásba keveredett a helyi fiatalokkal az egyik diszkóban, majd bosszúból megpróbálta elgázolni őket. 2024. szeptember 28.
A bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány + videó

A bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány + videó

A bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány. Az új szabályozás bevezetésére azért volt szükség, mert az Olaszországba idénymunkára érkezők nagy része nem volt foglalkoztatva. 2024. szeptember 28.
Az izraeli erők megölték a libanoni Hezbollah vezetőjét

Az izraeli erők megölték a libanoni Hezbollah vezetőjét

Az izraeli hadsereg szóvivője azt írta az X közösségi oldalon, hogy likvidálták Haszan Naszrallahot, aki "többé nem terrorizálhatja a világot". 2024. szeptember 28.
Amerika választ - Amikor kirúgták a vallást az amerikai iskolákból + videó

Amerika választ - Amikor kirúgták a vallást az amerikai iskolákból + videó

Mi az, amit, ha nem tudunk az amerikai politika hátteréről, akkor csak vakon tapogatózunk, erről beszélt az Amerika Választ című műsorunkban Kusai Sándor volt pekingi nagykövet és Szendrei Róbert Amerika-szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel. 2024. szeptember 28.
Az amerikai külügyminiszter felszólította Pekinget

Az amerikai külügyminiszter felszólította Pekinget

Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott megbeszélést. 2024. szeptember 28.
Izrael folytatta a libanoni főváros déli külterületinek bombázását

Izrael folytatta a libanoni főváros déli külterületinek bombázását

Az izraeli hadsereg szombaton is folytatta Bejrút déli elővárosainak, a Hezbollah síita milícia fellegvárának ostromát. 2024. szeptember 28.
Számos halálos áldozatot követelt a Helene-hurrikán

Számos halálos áldozatot követelt a Helene-hurrikán

Az Egyesült Államok dél-keleti részén meghaladta a negyvenet a Helene-hurrikán halálos áldozatainak száma, a vihar áradásokat, komoly károkat, és nagy területen áramkimaradást okozva halad keresztül több államon pénteken. 2024. szeptember 28.

Szijjártó Péter: a nemzetközi politikának vissza kell térnie a kölcsönös tisztelet talajára + videó

A nemzetközi politikának vissza kell térnie a kölcsönös tisztelet talajára, és újfent előtérbe kell kerülnie a diplomáciának, kizárólag ez vezethet el az ukrajnai háború lezárásához is - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban. 2024. szeptember 28.

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

Izrael pénteki bejrúti légicsapása bizonyítja, hogy nem törődik a közte és a Hezbollah közötti tűzszünet elérését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel - jelentette ki Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, miután az izraeli hadsereg az Iránból támogatott Hezbollah síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Dahíja városrészben. 2024. szeptember 27.

Békét szorgalmazott Ferenc pápa + videó

Ferenc Pápa Leuvenben tartott beszédében arra buzdított a híveket, hogy tágítsák tovább határaikat és legyenek igazság keresők. Az egyházfő 46. apostoli útját holnap Brüsszelben folytatja, ahol egyházi személyekkel találkozik a katedrálisban. 2024. szeptember 27.

Fehéroroszország vezetője már a harmadik világháborúról beszélt

Harmadik világháborút jelentene egy Fehéroroszország elleni támadás - jelentette ki pénteken Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a minszki Informatikai és Rádióelektronikai Állami Egyetem hallgatóinak tartott beszédében. 2024. szeptember 27.

Trump ígéretet tett Zelenszkijnek

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt az ukrajnai háború gyors befejezésére tett ígéretet megválasztása esetén Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, akit a New York-i Trump-toronyban fogadott pénteken. 2024. szeptember 27.

Netanjahu az ENSZ-közgyűlésen: Izrael békét akar, de az életéért küzd

Izrael békét akar annak ellenére, hogy az életéért küzd a megsemmisítésére törekvő barbár ellenségekkel szemben - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök pénteken New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán tartott felszólalásában. 2024. szeptember 27.

Zelenszkij szülővárosára mértek csapást az oroszok

Oroszország rakétacsapást mért Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosára, a Dnyipropetrovszk megyei Krivij Rihre pénteken, az eddigi információk szerint három halálos áldozata és öt sebesültje van a támadásnak - közölte Szerhij Liszak, a kelet-ukrajnai régió kormányzója. 2024. szeptember 27.

Új csoport alakul az ENSZ-ben a Béke barátai néven

Magyarország részt vesz a Béke barátai nevű csoport alakuló ülésén pénteken New Yorkban, a Kína és Brazília vezetésével szervezett tanácskozás fő üzenete, hogy mielőbb meg kell kezdeni a béketárgyalást az ukrajnai háború lezárása érdekében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 2024. szeptember 27.

Orbán Viktor: a Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből

A Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből, ezeknek az országoknak már bent kellene lenniük az Európai Unióban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ohridban, a magyar-északmacedón együttes kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. 2024. szeptember 27.

Belgiumba érkezett Ferenc pápa + videó

Luxemburg után Belgiumba érkezett Ferenc pápa csütörtök este, ahol háromnapos hivatalos programját ma délelőtt kezdte meg. Kapcsoltunk Brüsszelbe, ugyanis a királyi palotában nemrég ért véget az egyházfő találkozója Fülöp belga királlyal, és ott volt kollégánk, Bugnyár Zoltán. 2024. szeptember 27.

Háború Ukrajnában: Egymásnak estek a nagyhatalmak az ukrajnai háború miatt az ENSZ-ben + videó

Aműsor vendégei Kis Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor a moszkvater.com főszerkesztője. 2024. szeptember 27.

Az olasz bal- és jobboldal is üdvözölte Orbán Viktor versenyképességgel kapcsolatos kezdeményezését + videó

Üdvözölte Matteo Salvini a magyar kormány kezdeményezését. 2024. szeptember 27.

Több halálos áldozata is van az Izmajil elleni orosz dróntámadásnak + videó

Hárman meghaltak és 14-en, köztük gyermekek is megsebesültek az Odesszai területen, a román határ közelében, a Duna mellett fekvő Izmajil ellen péntek hajnalban indított orosz dróntámadásban - közölték pénteken a helyi hatóságok. 2024. szeptember 27.

Így néz ki a világűrből a brutális erejű Helene hurrikán + videó

A Nemzetközi Űrállomás által rögzített felvételek a Helene hurrikánt mutatják szeptember 26-án, amikor megközelítette Florida partjait. 2024. szeptember 27.

Napindító: Dunda György - Ismét elhunyt egy férfi kényszersorozás közben + videó

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrán eseményekről. 2024. szeptember 27.

Elemi erővel ért partot a Helene hurrikán

Elérte csütörtök éjjel Florida északnyugati tengerpartját a négyes fokozatú hurrikánná erősödött Helene vihar, az idei hurrikánszezon legerősebb trópusi ciklonja érkezésekor máris három halálesetet okozott. 2024. szeptember 27.

Háború Ukrajnában és Izraelben: Rendkívül fontos lesz az amerikai választás Ukrajnának + videó

Nógrádi György, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket. 2024. szeptember 27.

Szijjártó Péter a nagyhatalmak közötti tárgyalások előmozdításására kérte az ENSZ-főtitkárt

A világ lassan ezer napja él az ukrajnai háború árnyékában. 2024. szeptember 27.

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön. 2024. szeptember 27.

Legfrissebb hírek

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.
Visszaéltek Marco Rossi képével

Visszaéltek Marco Rossi képével

Egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.
Ottó: Milyen következményekkel járhat a túlzott képernyőhasználat + videó

Ottó: Milyen következményekkel járhat a túlzott képernyőhasználat + videó

Eltelt egy hónap azóta, hogy életbe lépett a kormány iskolai mobilhasználatot korlátozó rendelete. Az Ottó adásában az első tapasztalatoknak jártunk utána, megszólalt az egyik budapesti iskola igazgatója arról, hogy mennyire ment gördülékenyen az átállás, de szülők és gyerekek is beszéltek a saját benyomásaikról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!