2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabó Magda világsikere

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

  • Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

A Helene hurrikán helyi idő szerint az esti órákban 200 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel közelítette meg a partvidéket, amelyet a várakozások szerint éjszaka érhet el. A vihar középpontja a várakozások szerint Florida állam fővárosa, Tallahassee közelében halad el, majd tovább észak felé. Az érintett északnyugati megyékben a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést léptették életbe.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ a Florida félsziget teljes nyugati partvidékén "túlélhetetlen" mértékű tengeri áradásokat vár, helyenként akár 6 méter magas víztömeggel.

Ahogy a vihar előszele elérte Floridát egyre több háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás, az esti órákban már 600 ezret meghaladó helyen nincs áram.

Az idei hurrikánszezon legerősebb hurrikánja Florida állam északnyugati területein történelmi erejű lehet. A Helene viharzónája súlyos esőzésekkel, és hurrikán erejű széllökésekkel a várakozások szerint Georgia, majd Dél- és Észak-Karolina államok felé halad tovább.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elemi erővel ért partot a Helene hurrikán

Elemi erővel ért partot a Helene hurrikán

Elérte csütörtök éjjel Florida északnyugati tengerpartját a négyes fokozatú hurrikánná erősödött Helene vihar, az idei hurrikánszezon legerősebb trópusi ciklonja érkezésekor máris három halálesetet okozott.
Ömlenek a dollármilliárdok Ukrajnának

Ömlenek a dollármilliárdok Ukrajnának

Az Egyesült Államok 5,5 milliárd dollárt tesz elérhetővé katonai támogatásként az amerikai készletekből való lehívással Ukrajna számára a Biden-kormányzat hivatali idejének lezárásáig - közölte Joe Biden elnök csütörtökön, mielőtt a washingtoni Fehér Házban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!